Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance secretaris ambtelijk horen en bezwaarschriftencommissie (zzp)

Geplaatst 18 apr. 2024
Project ID: YIS 9155833
Plaats
Hoorn NH, Hybride
Uren
24 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 31 okt. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 24 apr. 2024 11:00

Tariefindicatie: €78 - €95 all-in per uur

·    16 - 32 uur p/w;

·    Startdatum: zo spoedig mogelijk, graag voor uiterlijk 24 april aanleveren ivm komende mei-vakantie.

·    Minimaal 4 jaar relevante werkervaring;

·    zzp/tijdelijke opdracht voor de duur van 6 maanden, mogelijk met verlenging (procedure loopt om iemand in vast dienstverband aan te nemen);

·    Graag motivatie, beschikbaarheid opnemen in het CV (geen overige informatie zoals uurtarief of bedrijfspresentatie);

·    Gesprekken zullen z.s.m. worden ingepland.

·    Hybride werken:

Er is aanvullende informatie inzake thuiswerken en wanneer zittingen plaatsvinden: "Meestal zijn de zittingen overdag. Eén dag op kantoor gemiddeld is fijn. Maar voor de inhuur is zelfs dat bespreekbaar en geen harde eis. Incidenteel is er in de avond een hoorzitting. Meestal overdag en meestal digitaal. En soms fysiek op kantoor. Als de bezwaarmaker daarop staat of niet in staat is tot digitaal."


Gemeente Hoorn

Secretaris ambtelijk horen en bezwaarschriftencommissie - Jurist bezwaar

Als secretaris het behandelen van alle binnenkomende bezwaarschriften (m.u.v. belastingzaken), dus voorbereiden en horen in een hoorzitting en opstellen advies en beslissing op bezwaar. 

Zowel secretaris (eventueel ook als voorzitter) bij ambtelijk horen en als secretaris van de externe commissie. 

Hoorzittingen zijn vaak digitaal op dinsdag en woensdag en soms fysiek op kantoor, waardoor het fijn is als iemand flexibel inzetbaar is. 

Informatie over het team:

Team bestaat uit 8 personen; 1 jurist privaatrecht, 5 juristen bestuursrecht (samen verantwoordelijk voor bezwaar) en een administratieve kracht. 

Hoorn

Bij de gemeente Hoorn werken we samen met inwoners, ondernemers en organisaties aan de toekomst van de stad. We werken ondernemend, open en met plezier met en voor onze ruim 72000 inwoners. Hierbij staan lef, werken vanuit eigen kracht, ja denken en denken vanuit de stad centraal.

Samen met ruim 500 collega’s doe je werk dat ertoe doet en kun je het verschil maken.

Volgens onze medewerkers hoort de gemeente Hoorn bij de Beste Werkgevers van Nederland. Hier zijn we trots op. De historische havenstad Hoorn is niet alleen een fijne plek om te wonen en te bezoeken, maar ook om te werken.

Werken bij de gemeente Hoorn is werken voor een stad met stevige ambities. De gemeente gaat in het nieuwe Coalitieakkoord voor versterking van het ondernemersklimaat door een integrale focus op economie, wonen en onderwijs. 

www.hoorn.nl 

Functie-eisen

•   Meerdere jaren ervaring met behandelen bezwaren o.a. omgevingsrecht, subsidies, handhaving en Woo.

•   Iemand die zonder al te veel begeleiding zelfstandig bezwaarzaken kan afhandelen. 

•   HBO of WO Rechten

•   Je schakelt snel en werkt zorgvuldig. Je gaat voor kwaliteit. Je bent prima in staat samen te werken, maar je kunt ook zelfstandig tot een uitwerking komen in begrijpelijke taal. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten