Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance afdelingshoofd sociaal domein (zzp)

Geplaatst 18 jan. 2023
Project ID: YIS 9126994
Plaats
Gouda, Zuid-Holland
Uren
32 uur/week
Periode
1 jaar, 11 maanden
Start: 1 feb. 2022
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 20 jan. 2023 12:00

Startdatum voorkeur: 1 februari 2023

Duur opdracht: tm eind 2023

Aantal uren per week: 32 uur

Schaal: 12 (gemeente cao)

Gesprekken: selectiegesprekken donderdag 26 en vrijdag 27 januari, daarna volgt nog een klikgesprek.



Toewerken naar een robuuste regionale werkorganisatie

De regio Midden-Holland bouwt aan een robuuste werkorganisatie voor het sociaal domein. 2023 is een overgangsjaar, waarin we op zoek zijn naar een afdelingshoofd ad interim die zorgt dat de interne organisatie goed op orde komt. De regionale werkorganisatie sociaal domein is vanaf 1 maart een zelfstandige afdeling binnen de gemeente Gouda, die in opdracht werkt van de vijf gemeenten (incl Gouda). In de nieuwe afdeling worden taken en mensen vanuit twee afdelingen samengevoegd en voert de werkorganisatie taken uit op het gebied van contractmanagement en contractbeheer, beleid, jeugdbeschermingstafel, toezicht en diverse staffuncties. Het betreft dus een veranderopgave waarbij ook diverse inrichtingsvraagstukken aan de orde zijn. 


Samenwerking met de kwartiermaker

De opdrachtgever van het afdelingshoofd is de kwartiermaker. Samen werken zij nauw samen: het afdelingshoofd heeft daarbij de focus op de interne organisatie en de kwartiermaker op de integrale sturing en de bestuurlijke afstemming. Vanaf 1 januari 2024 moet een nieuwe robuuste organisatiestructuur staan voor de nieuwe werkorganisatie. Petra Verkerk, Kwartiermaker zegt daarover: ‘Ik kijk uit naar samenwerking met een ervaren manager die helpt de komende periode de afdeling op te bouwen, zodat iedereen zich gehoord en gezien voelt, mensen elkaar kunnen vinden en de basis op orde komt. Daarbij van belang oog te houden voor het lange termijn perspectief: de verwachting is dat we gaan toewerken naar een GR per 2025. Ik houd van een open, oprechte samenwerking waarin alles kan worden gezegd en we echt samen bouwen.’


Werkzaamheden

Het afdelingshoofd werkt in dit overgangsjaar aan dat de basis op orde komt en blijft, aan het borgen van werkprocessen en het op orde houden van de bezetting. Daarnaast vraagt de fusie tussen beleid, uitvoering en staf om aandacht vanwege de verschillende behoeften en werkwijzen en dienen de samenwerkings- en overlegstructuren ingericht te worden. Het afdelingshoofd is p-verantwoordelijk voor ca. 45 medewerkers (incl inhuur). De inhoudelijke aansturing wordt primair gedaan door coördinatoren.


Periode

Voor de regionale werkorganisatie i.o. zijn we op zoek naar een afdelingshoofd ad interim voor een half jaar met optie tot verlenging. Start bij voorkeur begin februari. 


Wat we zoeken: 

Coachende, verbindende leider die in staat is om: 

-    situationeel te handelen

-    medewerkers binnen het team in te zetten op zijn / haar sterke punten

-    zorg heeft voor het welzijn van de mensen en de onzekerheid die de verandering teweeg brengt

-    zorgt dat de juiste verbindingen tussen medewerkers gelegd worden.

-    stimuleren eigenaarschap en als team behalen van resultaten.

-    in staat om helderheid te creëren in rollen, taken en verwachtingen 


Functie-eisen:

-     Ervaring als manager met veranderopgaven / fusies van afdelingen, cultuur en samenwerking

-     Gemeentelijke ervaring 

-     Ervaring binnen het sociaal domein

-     In staat om helderheid te creëren in rollen en taken.  

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten