Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance afdelingshoofd bestuurs- en managementondersteuning (zzp)

Geplaatst 1 mei 2023
Project ID: YIS 9132944
Plaats
Gouda, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 1 jun. 2023
Einde: 1 sep. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 8 mei 2023 12:00

Startdatum voorkeur: zsm

Duur opdracht: t/m 1 september 2023 (met optie tot verlenging)

Aantal uren per week: 36 uur (32 uur is bespreekbaar)

Schaal: 13 (gemeente cao).

Let op: kandidaten worden bij binnenkomst direct doorgestuurd naar de klant en beoordeeld.


Voor gemeente Gouda zij wij per direct op zoek naar een afdelingshoofd Bestuurs- en Managementondersteuning.

Met speciale aandacht voor een verandertraject: versterking van de organisatiebrede samenwerking op communicatie. Daarnaast is het belangrijk dat afdelingshoofd goede politieke antenne heeft en bestuurlijk sensitief is (snapt hoe de hazen in een gemeente lopen). De duur is in ieder geval voor de periode t/m 1 september met optie tot verlenging.

 

Afdelingshoofd 

Als afdelingshoofd ben je eindverantwoordelijk voor de afdeling Bestuurs- en Managementondersteuning (BMO). 


BMO ondersteunt het college van B&W, de directie én de brede organisatie zodat ze goed in positie zijn om hun politiek-bestuurlijke rol te vervullen. De afdeling bestaat uit: een afdelingshoofd, een coordinator BMO, vier strategische bestuursadviseurs, twee projectleiders bijzondere projecten, drie strategische communicatieadviseurs/woordvoerders, twee communicatieadviseurs, een senior adviseur interne communicatie, 15 managementassistentes, een medewerker kabinet- en representatiezaken en een strategisch adviseur Externe betrekkingen/Internationale Relaties.


Verder werken buiten de afdeling BMO nog twee grafisch medewerkers, drie web-redacteuren en (project) communicatieadviseurs in de organisatie, waar nauw mee wordt samengewerkt.


Je maakt in deze functie deel uit van het managementteam en rapporteert direct aan de directeur Bestuur, Veiligheid en Dienstverlening. 

 

Wat ga je doen?

·        leiding geven aan de Afdeling BMO, bestaande uit ruim 30 medewerkers in diverse ondersteunende -en adviserende functies (bestuursadviseurs, communicatieprofessionals en managementassistenten).

·        te fungeren als adviseur en sparringpartner voor organisatie-brede communicatievraagstukken voor bestuurders, directie, afdelingshoofden en projectleiders.

·        Samen met het afdelingshoofd Services en de communicatieadviseurs geef je vorm aan de doorontwikkeling en verdere professionalisering van de communicatiefunctie. Daarbij weet je de communicatiedisciplines in de organisatie met elkaar te verbinden en te faciliteren

·        Het versterken van de samenwerking tussen de verschillende disciplines binnen BMO, communicatie, strategie en bestuursondersteuning;

·        Als afdelingshoofd ben je een belangrijke bruggenbouwer naar andere afdelingen toe, je bent daarin proactief, ook kan je tijdig anticiperen op organisatie brede, strategische vraagstukken.


Wat heb jij in huis?

·        ruime ervaring als leidinggevende en aantoonbare affiniteit met verandertrajecten en een ondersteunende afdeling.

·        een stevige achtergrond en bestuur-politiek en strategisch niveau; je brengt kennis en ervaring mee op managementniveau én als strategisch communicatieadviseur in een politiek-bestuurlijke omgeving.

 

Competenties

·        een people manager die oog heeft voor wat er speelt en aanvoelt wat nodig is, en talenten en kwaliteiten van de medewerkers hierbij optimaal inzet.

·        gezonde dosis humor

·        (verbindend) leiderschap.

·        samenwerkingsgericht: een natuurlijke netwerker en verbinder.

·        inspirator en sparringpartner voor bestuur en organisatie.

·        zowel het vermogen tot visievorming als een stevige ‘hands -on’ mentaliteit.

·        een antenne voor ontwikkelingen binnen de samenleving, media en politiek en een groot inlevingsvermogen.

·        helder en open in communicatie, een zakelijke instelling mét behoud van de menselijke maat

·        makkelijk kunnen schakelen en acteren met mensen zowel in- als extern. Binnen alle lagen van de organisatie; van manager, medewerker tot bestuurder en daarbuiten.

·        tactisch, voorliefde voor procesverbeteringen en doortastend.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten