Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance adviseur wijzigingsproces omgevingsplan/omgevingswet (zzp)

Geplaatst 16 apr. 2024
Project ID: YIS 9155519
Plaats
Hoornaar, Hybride
Uren
28 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 16 okt. 2024
Tarief
0 - 90 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 23 apr. 2024 10:00
  • zsm starten, tot 31 december 2024

  • 28 uur per week

  • hybride werken 50/50, standplaats Hoornaar (in juni/juli verhuist het kantoor naar Bleskensgraaf)

  • schaal 10


Wat hebben we al?

Molenlanden is bezig met de implementatie van de Omgevingswet. Hierbij is aandacht geweest voor het digitale spoor, de cultuurverandering, de intake- en omgevingstafel , het op orde krijgen van beleidsdocumenten en er wordt gewerkt aan een gebiedsdekkend Omgevingsplan. Er is een transitieplan waarvoor een coördinator verantwoordelijk is. Tevens is er een regieteam dat toeziet op de juridische kwaliteit bij omgevingsplanwijzigingen. We zijn bezig met regelinventarisatie bij harmonisatie en transitie van bestaande plannen.

Waar hebben we behoefte aan?

·        Een aanjager die meedenkt én meewerkt met het regieteam. Je staat naast de coördinator van de transitie omgevingsplan, adviseert over de transitie naar een gebied dekkend omgevingsplan en werkt daar aan mee. Daarnaast adviseer je het regieteam over de juridische kwaliteit van het omgevingsplan;

·        Je brengt inhoudelijke en technische kennis mee en fungeert als vraagbaak voor het regieteam en collega’s over de Omgevingswet en het Omgevingsplan;

·        Je adviseert de organisatie over het gebruiken Omgevingsplanwijzigingen/BOPA;

·        De trekker (casemanager) kunnen zijn van thematische of gebiedsgerichte wijzigingsplannen;

·        Je neemt de coördinator en het regieteam mee en zorgt dat de juiste kennis en informatie in de organisatie terecht komt en draagt bij aan- en organiseert indien nodig de opleiding van de collega’s;

·        Je adviseert over de wijze waarop het (wijzigings)proces Omgevingsplan verder ontwikkeld kan worden.


Jouw profiel

  • Wij zoeken een adviseur die het leuk vindt om het team verder te helpen en ontwikkelen. Je hebt diepgaande kennis van het omgevingsrecht, met name van het instrument omgevingsplan.

  • Je bent hulpvaardig, procesgericht en zoekt de samenwerking op. Bovenal ben je in staat om verbindend begeleiding te geven aan discussies en in je rol als aanjager te zorgen voor voortgang.

  • Je begrijpt als ervaren adviseur hoe het werken in een politiek-bestuurlijke omgeving eraan toe gaat en geniet hiervan.

  • Je hebt ruime kennis van de Wro en de Omgevingswet en minstens 5 jaar relevante werkervaring.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten