Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance adviseur werkzoekende dienstverlening Regionaal Mobiliteitsteam Noord-Limburg (zzp)

Geplaatst 12 mei 2023
Project ID: YIS 9133631
Plaats
Venlo, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
7 maanden
Start: 1 jun. 2023
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
50 - 82 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 19 mei 2023 14:00

Startdatum: 1-6

Aantal uur en duur: 36 uur tot het einde van het jaar

Tarief: 50-80(max) euro. Het cv moet passend zijn bij het tarief.



Gemeente Venlo.

Maak jij het verschil als

 “Adviseur Werkzoekendendienstverlening in het Regionaal Mobiliteitsteam Noord-Limburg” ?

 

Het Regionaal Mobiliteitsteam Noord-Limburg

Is er voor mensen die hun werk of inkomen zijn kwijtgeraakt of dreigen kwijt te raken en extra ondersteuning nodig hebben om ander werk te vinden. Hiervoor stelt het kabinet tijdelijk aanvullende dienstverlening beschikbaar. Daarmee kunnen zij geholpen worden om nieuw werk te vinden. Dit met als doel om  werkloosheid te voorkomen, dan wel zo kort mogelijk laten duren. Tegelijk helpen we hiermee bedrijven en sectoren om hun personeel van werk naar werk te begeleiden en om voldoende gekwalificeerd personeel te krijgen en houden.

In de regionale mobiliteitsteams werken de gemeenten (Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Venlo en Venray), UWV, SBB, werkgeverorganisaties, vakbonden en onderwijsinstellingen samen in een arbeidsmarktregio.

 

De functie

De dienstverlening op maat die geboden wordt vanuit het Regionaal Mobiliteitsteam bestaat uit een aanvullende aanpak, waarbij we werken met ontschotte dienstverlening[1]. Daarbij staat centraal wat de mensen extra nodig hebben om weer aan het werk te komen. Dit kan bestaan uit extra begeleiding en waar nodig loopbaanadvies, (om)scholing, scholing via praktijkleren in het mbo en/of hulp bij schulden. Hierbij is bijzondere aandacht voor jongeren, mensen uit de Banenafspraak en zzp’ers.

Je bent adviseur namens de verschillende deelnemende gemeenten. Je adviseert over de klantmanagers van de gemeentes over de verschillende aanvullende diensten die ingezet kunnen worden vanuit de deelnemende partijen. Daar waar nodig voer je gesprekken met de werkzoekenden om te onderzoeken welke aanvullende dienstverlening ingezet kan worden.

[1] Ontschotte dienstverlening wil zeggen dat bijvoorbeeld een gemeente ook gebruik mag maken van dienstverlening die het UWV of de vakbonden aanbieden. Hierdoor ontstaat er een breder palet aan mogelijkheden die we de werkzoekende kunnen aanbieden ter ondersteuning. 

De ideale kandidaat

Heeft sterke communicatieve en sociale vaardigheden. Met jouw actuele kennis van de (regionale) arbeidsmarkt weet jij als geen ander hoe jij gesprekken moet voeren over doelmatigheid en hoe je werkzoekenden naar werk of scholing begeleidt. Je krijgt te maken met veel verschillende doelgroepen en het is belangrijk dat jij je kunt inleven om samen te komen tot het gewenste resultaat. Je hebt gevoel voor onderlinge verhoudingen en kan hierin verbindend samenwerken.

 

Jouw profiel

·       HBO werk- en denkniveau.

·       Aantoonbare werkervaring met het toepassen van diverse gesprekstechnieken (durft te confronteren en feedback te geven).

·       Kennis van de lokale en regionale arbeidsmarkt en deze kennis weten te benutten om werkzoekenden te bemiddelen naar werk.

·       Kennis en ervaring met de uitvoering van de participatiewet.

 

Onmisbare competenties voor deze functie:

·       Inlevingsvermogen

·       Probleemanalyse

·       Resultaatgerichtheid

·       Belangen verbinden

·       Klantgerichtheid

·       Gevoel voor onderlinge verhoudingen

·       Verbindend samenwerken

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten