Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance adviseur wegen (zzp)

Geplaatst 29 apr. 2022
Project ID: YIS 9113914
Plaats
Almere
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 16 mei 2022
Einde: 23 nov. 2022
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 20 mei 2022 12:00

Startdatum: z.s.m.

Duur opdracht: 6 maanden met optie tot verlenging

Aantal uren week: 36 uur

 

Wegen aanleggen en onderhouden, dat is mooi werk! Dit werk wordt nog mooier als jij afvalstoffen kunt hergebruiken. Alles in Almere ademt duurzaamheid, onze woningen, onze voorzieningen én onze wegen. Duurzaamheid doen we al goed in Almere, maar met onze wegen willen we een stap verder gaan. Alles wat uit Almere komt, moet in Almere blijven; dat is pas circulair!

Mét toepassing van de jongste circulaire technieken, dat is hoe de vakgroep Wegen en Constructies te werk gaat. Sterker nog, je krijgt alle ruimte om ook zelf innovaties te ontwikkelen. 

De sfeer binnen de vakgroep? Meer dan goed! We gaan allemaal met plezier naar ons werk. Is ook niet zo gek, met al die (beheer)ontwikkelingen om ons heen. Denk aan de uitbreiding van Almere Poort, Almere Hout en Oosterwold.

Wat ga je doen

Beheerder, co-regisseur en realisator van de openbare ruimte, dat is wat jij bent als Adviseur Wegen. Jij bent er dan ook verantwoordelijk voor dat het wegennet in en rond Almere optimaal functioneert en beheerbewust wordt ontworpen. Hierbij ga jij niet alleen over de daadwerkelijke wegen, maar ook over de verkeerstekens en het wegmeubilair langs de wegen.

Jij bent in jouw werkzaamheden continu opzoek naar de optimale balans tussen kosten, risico’s en prestaties. Hierin heb jij een sturende en adviserende rol bij de voorbereiding en uitvoering van werken aan de civieltechnische infrastructuur van Almere. Concreet gezien is een van jouw belangrijkste taken om weginspecties te laten uitvoeren, deze te beoordelen om ze vervolgens te analyseren en op basis van deze informatie maatregeladviezen op te stellen. Dankzij deze inspanningen kun jij continu zorgen voor een actueel meer-jaren-programma. 

Aanbestedingen in de openbare ruimte zijn jouw verantwoordelijkheid, jij zorgt voor de bestekken en de dienstverleningsovereenkomsten. Daarnaast begeleidt en toets jij de toepassing van nieuwe, duurzame materialen in de openbare ruimte. 

Hieronder staan nog een aantal van jouw taken opgesomd:

  • Het ontwerpen en adviseren bij nieuwbouw en grootonderhoud;
  • Het uitzetten en analyseren van inspectie en onderzoeken;
  • Het plannen en programmeren van beheer, onderhoud en vervangingsprojecten;
  • Het zijn van initiatiefnemer van beheer, onderhoud en vervangingsprojecten;
  • Het zijn van beheerder van ons assetmanagementsysteem.

 

Je adviseert op alle vlakken binnen het werkgebied Wegbeheer en –onderhoud en gebiedsontwikkeling en je vertaalt vastgesteld beleid naar beheerplannen en procedures. Ook ben je de inhoudelijke vraagbaak op het vakgebied voor de collega’s binnen en buiten de vakgroep. Je onderzoekt de ontwikkelingen op het vakgebied en op het gebied van automatisering.

 

Jij bent: 

Communicatief vaardig, organisatorisch sterk en oplossingsgericht, bij het lezen van deze competenties denk jij; check, check en check! Daarnaast ben jij iemand die heel eenvoudig schakelt tussen verschillende niveaus in techniek en beleid. 

Van nature heb jij een klantgerichte en ondernemende instelling. Je werkt vanuit een gezonde dosis nieuwsgierigheid, jij vindt het namelijk leuk om vraagstukken te analyseren en op te lossen. Waarbij jij problemen benadert vanuit kansen, een duidelijke visie en oog voor duurzaamheid. Wat jou hierbij kenmerkt, is dat jij eerst luistert naar collega’s of opdrachtgevers, voordat je hen probeert te overtuigen van jouw visie.

Daarbij is het van belang dat jij een civieltechnische studie hebt afgerond, waarbij jij relevante kennis en ervaring hebt opgedaan met wegbeheer. En natuurlijk heb jij affiniteit met verkeerstechniek en onderhoud van civiele constructies. 

De organisatie, en dus ook de vakgroep Wegen en Constructies, maakt een ontwikkeling door van beheer naar Assetmanagement. Met deze vacature wordt een rol binnen het assetmanagement ingevuld op tactisch niveau. Hierbij zoeken wij een adviseur die mee wilt groeien in deze ontwikkeling. We vragen behalve kennis en ervaring als wegbeheerder, dan ook de ambitie om te willen ontwikkelen op het gebied van Assetmanagement. Natuurlijk is reeds elders opgedane kennis en ervaring in Assetmanagement ook van harte welkom.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten