Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance adviseur sociaal domein/ wijkgericht werken en mantelzorg (zzp)

Geplaatst 22 okt. 2024
Project ID: YIS 9168302
Plaats
Assen, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 15 nov. 2024
Einde: 31 mei 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 25 okt. 2024 17:30
  • Startdatum: 15.11.20247

  • Duur: 31.05.2025

  • Inzet: 28-36 uur per week

  • Inschaling: Schaal 10 CAO Gemeenten

  • Richtlijntarief: € 83,00 (senior)

  • Let op! Aangeboden uurtarief is een bedrag all-in, exclusief btw. Dit tarief geldt voor de duur van de opdracht inclusief eventuele verlengingen

  • Alleen ZZP'ers die een Eenmanszaak of een BV zonder partners hebben kunnen gecontracteerd worden

  • Beleid gemeente Assen voor externe inhuur 'bring your own devices', tenzij voor de uitvoering van de opdracht, anders noodzakelijk is

  • Gesprekken staan gepland op maandag 4 november in de ochtend.



Achtergrond:

Assen wil een sociale stad zijn waarin iedereen mee kan doen met zoveel mogelijk eigen regie. Die sociale stad is een inclusieve samenleving waarin inwoners worden ondersteund als ze in een kwetsbare situatie zitten en waar kinderen in stabiele gezinnen opgroeien. We versterken de sociale basis in de wijken, zodat mensen elkaar (meer) ontmoeten, we eenzaamheid tegengaan en we het netwerk van inwoners versterken. We sluiten aan bij de behoefte, wensen en initiatieven van inwoners en vrijwilligersorganisaties. Met de woningcorporatie en welzijnsorganisatie werken we samen in ‘Mijn Buurt Assen’. We ontwikkelen ambitieuze wijkuitvoeringsplannen waarbij we op basis van data en in samenspraak met inwoners bepalen wat nodig is.

 

Door de vergrijzing en het afnemende aantal zorgverleners neemt de druk op mantelzorgers toe, wat leidt tot een groter risico op overbelasting.  Als gemeente hebben we een grote rol in de ondersteuning van mantelzorgers, zoals beschreven in de Wet maatschappelijke ondersteuning. Een belangrijke manier om hieraan bij te dragen is het zo toegankelijk van onze dienstverlening.

 

Dit ga je doen

In verband met ziekte zoeken wij tijdelijke versterking van een adviseur.

  • Je bent voorzitter van de werkgroep sociaal en gezondheid in het Wijkuitvoeringsplan Pittelo. Vanuit die rol ben je verantwoordelijk voor de onderlinge afstemming tussen de projecten in de werkgroep en de integrale uitvoering daarvan. Je zit ook in de bovenliggende projectgroep vormt zo de schakel naar de omgevingsregisseur die de uitvoering van het wijkuitvoeringsplan coördineert.

  • Voor het wijkuitvoeringsplan Lariks ben je trekker van de opdracht “Uitvoeren van verdiepend onderzoek naar buurtfuncties en buurthuizen”. Je coördineert dit onderzoek naar buurtfuncties in de wijk Lariks. Een extern bureau zal dit onderzoek gaan doen, jij zorgt voor interne afstemming, bereidt besluitvorming voor en stuurt op voortgang en resultaat.

  • Verder ben je betrokken bij de opdracht “Implementeren van project Eén-Samen / de reis tegen eenzaamheid” in het wijkuitvoeringsplan Lariks. Vanuit beide opdrachten houd je de omgevingsregisseur Lariks goed op de hoogte en neem je deel aan de periodieke voortgangsoverleggen.

  • Je werkt mee aan de totstandkoming van de wijkaanpakken Noorderpark en Peelo. Je adviseert vooral op het thema ontmoetingsplekken.

  • Je adviseert in de projectgroepen rondom Gala en sociale stad Assen (ons programma sociaal domein).

  • Je maakt een actieplan gericht op mantelzorg. Dit actieplan volgt op onderzoek naar de gewenste ondersteuning van mantelzorgers in Assen. Jij stelt het plan op, stemt af met ketenpartners en zorgt voor besluitvorming. Je coördineert en leidt het netwerk voor informele zorg, en daarnaast neem je de reguliere taken rondom mantelzorg op. Daarnaast ben je betrokken bij de specifieke opdracht rondom mantelzorgapp in de wijkaanpak in Lariks.

  • Tot slot ondersteun je waar nodig bij het (verder) uitwerken van een verbeterplan voor een ontmoetingsruimte in de wijk Marsdijk en bij het opstellen van een actieplan voor vrijwilligers.

Wij vragen 

  • Je hebt aantoonbare ervaring met het opstellen van beleidsuitvoeringsplannen in het sociaal domein.

  • Je hebt aantoonbare ervaring binnen een gemeente waardoor je vrijwel direct op vlieghoogte bent.

·        Je bent een doorpakker, en je staat stevig in je schoenen

·        Je bent omgevingsbewust, gericht op wat er leeft en speelt in de wijk en kan de vertaalslag maken van algemeen beleid naar een wijkgerichte aanpak.

·        Je weet gemakkelijk verschillende belangen af te wegen en deze te vertalen in gedegen (bestuurlijke) adviezen

·        Je hebt een proactieve en ondernemende werkstijl en je denkt in mogelijkheden.

·        Je bent goed in plannen, faseren en organiseren

·        Je hebt Hbo werk- en denkniveau

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten