Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance adviseur ruimte en economie (zzp)

Geplaatst 26 sep. 2024
Project ID: YIS 9166352
Plaats
Assen
Uren
32 uur/week
Periode
5 maanden
Start: 14 okt. 2024
Einde: 31 mrt. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 3 okt. 2024 12:00

Startdatum: 14.10.2024

Duur: 6 maanden

Inzet: 24-32 uur per week

Inschaling: Schaal 11 CAO Gemeenten

Richtlijntarief: € 103,- (senior)

Gesprekken (voorkeur fysiek anders digitaal) gaan plaatsvinden op dinsdag 8 oktober tussen 9-11.00 uur op locatie Buitenzorg.


  • Een persoonlijke motivatie wordt aanbevolen.

  • Let op! Aangeboden uurtarief is een bedrag all-in, exclusief btw. Dit tarief geldt voor de duur van de opdracht inclusief eventuele verlengingen.

Gemeente Assen


Opdracht: 

Assen streeft naar het behouden en vergroten van de leefbaarheid voor al haar inwoners, nu en in de toekomst. Dit vraagt om een zorgvuldige ruimtelijke planning. Onder andere de energietransitie, klimaatadaptatie, nieuwe woningbouwvragen, economische ontwikkelingen en verschillende vormen van mobiliteit doen nu en in de toekomst een beroep op de schaarse ruimte in onze stad. We hebben een programma dat gericht is op de uitvoering van de Economische agenda. We zetten in op woningbouwplannen die Assen van binnenuit beter maken en op een duurzame groei van Assen als regionale hoofdstad op het gebied van bedrijvigheid, innovatie en onderwijs.

 

Als adviseur ruimte en economie ben jij betrokken bij vraagstukken op het ruimtelijk- economisch snijvlak. Je ontwikkelt, onderhoudt, implementeert én evalueert het beleid op specifieke beleidsterreinen zoals de ruimtelijk- economische visie en het evenementenbeleid. Daarnaast heb je zitting in projectgroepen die gericht zijn op gebiedsontwikkeling, waar economie en werkgelegenheid een belangrijke component in is. Vanuit deze projectgroepen vertaal je gebiedsdagenda’s naar beleids- en projectvoorstellen. Tot slot adviseer je op specifieke casussen die voorbij komen aan de ‘Intake tafel’, het gaat hierbij om initiatieven van derden die i.k.v. de omgevingswet beoordeeld worden.

 

Voor deze vacature zijn wij specifiek op zoek naar iemand met affiniteit en ervaring op het gebied van de hierboven genoemde beleidsterreinen. Vanuit dit beleidsgebied maak jij actief verbinding tussen de relevante beleidsterreinen, netwerkpartners, uitvoering en inwoners.

 

Team

Je komt te werken in het team Ontwikkeling en Advies. Dat bestaat in totaal uit ca. vijftig adviseurs. Zij zetten zich dagelijks in om Assen gezonder, duurzamer, zelfredzamer, veiliger en mooier te maken. Vanuit het team bestaat een veelheid aan samenwerkingsrelaties. Intern en extern. Binnen het team zijn alle beleidsterreinen aanwezig. Dat zorgt voor afstemming en goede samenwerking. Er wordt ook gewerkt in programma’s, in dit geval zul je (ook) een plek krijgen in het programmateam Economie 

Het programmateam Economie werkt samen, dwars door de organisatie met zo’n 16 collega’s aan de doelen en ambities van de Economische Agenda 2020-2025. Dit doen wij slim, samen, uitnodigend. We werken daarbij samen met georganiseerd bedrijfsleven, ondernemers, het onderwijs, (maatschappelijke) instellingen en andere overheden. Dit doen we vanuit enthousiasme, creativiteit en in verbinding. 


Wij vragen

 

  • Je hebt aantoonbare werkervaring bij een overheid, specifiek gericht op economie én het ruimtelijk domein. 

  • Je hebt ervaring met het opstellen van beleidsstukken, verkenningen, projectplannen en bestuurlijke adviezen. 

  • Je hebt ervaring binnen een gemeente waardoor je vrijwel direct op vlieghoogte bent.

  • Je bent een doorpakker, en je staat stevig in je schoenen

  • Je weet gemakkelijk verschillende belangen af te wegen en deze te vertalen in gedegen (bestuurlijke) adviezen

  • Je hebt een proactieve en ondernemende werkstijl en je denkt in mogelijkheden.

  • Je bent goed in plannen, faseren en organiseren

  • Je hebt Hbo werk- en denkniveau

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten