Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance adviseur RO

Geplaatst 18 sep. 2021
Project ID: YIS 9095938
Plaats
Sliedrecht
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 9 sep. 2021
Einde: 9 mrt. 2022
Tarief
80 - 95 €/uur

Sollicitatie deadline: 22-09 12:00

Start: Zo snel mogelijk

Duur: 3 tot 6 maanden

Aantal uur per week: 28- 36 uur, dit is bespreekbaar

 

Adviseur ruimtelijke ordening

Ben jij thuis in het ruimtelijk domein (Wro, Wabo en Bor) en volg jij de ontwikkelingen van de Omgevingswet op de voet? Ben jij een analytisch sterke adviseur die ondernemend werkt en resultaatgericht is? Dan is dit jouw volgende stap!

 

In deze veelzijdige en vooral zelfstandige rol adviseer je de gemeente Sliedrecht over ruimtelijke vraagstukken.

 

Het team Ruimtelijke Ontwikkeling en Economie is een open en stimulerend team. Dit team bestaat uit 14 collega's die dagelijks bijdragen aan de opgaven en ambitie van onze gemeente. Jij hebt een belangrijke rol in het team. Als je oog hebt voor wat er om je heen gebeurt, kun je vaak leuke dingen naar je toe trekken. Als je inhaakt op de kansen die je ziet, creëer je veel ontwikkelingsmogelijkheden voor jezelf. Er wordt wat van je verwacht. Maar daar krijg je ook veel voor terug!

 

Wie zijn wij?

We zijn een kleine organisatie met grote ambities waar je gezien wordt en jouw inbreng er toe doet. Niet alleen in Sliedrecht maar in de hele Drechtsteden waar wij intensief mee samenwerken. Dit biedt perspectief voor jouw toekomst. Dichtbij en betrokken, creativiteit met lef en echte doorzetters in het doen, dat zit in ons DNA. Wij zetten ons elke dag vol enthousiasme in voor onze 25.000 inwoners en ondernemers.

 

Wat ga je doen?

Je krijgt een nadrukkelijke rol bij de invoering van de Omgevingswet. Vooruitlopend op de implementatie van de Omgevingswet ga je hiermee experimenteren met bijvoorbeeld een omgevingsplan voor het Watertorenterrein en het vorm en inhoud geven van de omgevingstafels.

 

In de rol van projectleider bij ruimtelijke initiatieven geef jij de initiatieffase vorm en inhoud. Je initieert, coördineert en toetst ruimtelijke plannen in juridisch-planologische zin. Denk hierbij aan de huidige bestemmingsplannen en aan omgevingsplannen en omgevingsvisie in het kader van de Omgevingswet.

 

Je stuurt externe stedenbouwkundige bureaus aan die in opdracht van de gemeente de bestemmingsplannen - en vanaf 2022 de omgevingsplannen - voor de gemeente opstellen. Je bent betrokken bij en levert een bijdrage aan het opstellen van exploitatieplannen en anterieure overeenkomsten.

 

Je adviseert de gemeentelijke projectleiders bij complexe (her)ontwikkelingen bijvoorbeeld de herstructurering van het Burgemeester Winklerplein. en Ook ben je verantwoordelijk voor de integrale beoordeling en begeleiding van ruimtelijke initiatieven met gebruikmaking van de nieuw ingevoerde omgevingstafel.

 

Daarnaast houd je je bezig met het vertalen van nieuwe wet- en regelgeving en jurisprudentie naar de dagelijkse werkpraktijk en vertegenwoordig je de gemeente bij bezwaar- en beroepsprocedures, bijv. de afwikkeling van planschadeverzoeken. Tenslotte vertegenwoordig je waar nodig de gemeente op jouw vakgebied in de regio en bij de periodieke overleggen met ruimtelijke stakeholders zoals provincie en waterschap.

 

Wat bieden we jou?

Wanneer je voor Sliedrecht werkt kun je zowel de verdieping als de breedte opzoeken. Onze organisatie is in verandering wat zorgt voor een innovatieve en dynamische werksfeer met veelzijdige projecten. Kom je bij ons dan krijg je van ons alle vrijheid om hier de invulling aan te geven die bij jou het beste past. Er is bij ons veel ruimte voor eigen inbreng. Daarnaast kun je rekenen op mogelijkheden om te blijven groeien en ontwikkelen, in je vak en als persoon.

 

Wat neem je mee?

·        Een analytisch sterke denktrant en ‘blauw’ zonder de creativiteit uit het oog te verliezen;

·        Hbo+/wo werk- en denkniveau aangevuld met ca. 5 jaar aantoonbare relevante werkervaring;

·        Grondige en actuele kennis van de ruimtelijke wetgeving (Omgevingswet, Wabo, Wro en Bor);

·        Affiniteit met politiek, bestuur en gemeenteland.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten