Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance adviseur ondernemers- en bewonersloket (zzp)

Geplaatst 6 mrt. 2024
Project ID: YIS 9151993
Plaats
Velsen, Hybride
Uren
16 uur/week
Periode
9 maanden
Start: 1 apr. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
60 - 82 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 11 mrt. 2024 11:00

Uren per week: 16,00

Max tarief: € 75,00

Startdatum inzet: 1-4-2024

Einddatum inzet: 31-12-2024

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


We zoeken een echte meedenker, die ons helpt ons ondernemers- en bewonersloket verder te professionaliseren. Een loket dat niet alleen vraagbaak is, maar ook pro-actief inspeelt op de informatiebehoefte van onze inwoners en ondernemers. Er is veel verandert door de omgevingswet en door de Wet kwaliteitsbeheer. Dit vraagt een betere advisering en ook onze processen veranderen. Denk jij hierin met ons mee? En vind je het tegelijkertijd ook leuk om alle vragen die er binnenkomen te beantwoorden? Dan zoeken we jou.

Wat ga je doen

Je beantwoordt vragen en adviseert inwoners of ondernemers. Dit kan gaan over exploitatievergunningen, standplaatsvergunningen of juridische advisering in kader van een bestemmingsplan en de omgevingswet. Maar er kan je ook gevraagd worden te adviseren over de afgifte van exploitatievergunning, een drank- en horeca vergunning (bibob-toets), e.d.

Je draagt dus zorg voor de (juridische) advisering bij vragen van inwoners en ondernemers. Daarbij toets je casussen aan relevante wet- en regelgeving en zorg je voor een integrale behandeling van de (complexe) aanvragen. Je overlegt hiervoor met ondernemers, ondernemersverenigingen, bewoners en je collega’s van de diverse vakafdelingen. En je denkt mee in het professionaliseren van de processen van het loket.

Het VTH team bestaat uit 45 collega’s die werkzaam zijn als vergunningverleners, juristen, casemanagers, handhavers en Boa’s. Samen regelen we alles rondom vergunningen, het toezicht hierop en de handhaving ervan. Het team valt onder het domein Fysieke Leefomgeving. Je collega’s verschillen in karakter, leeftijd en interesse. Wat we gemeen hebben, is dat we graag werken voor de inwoners van Velsen, dat we trots zijn op ons vak en plezierig met elkaar omgaan. 


Wat wij vragen:

-         Je hebt HBO werk- en denkniveau.

-         Je hebt een relevante opleidingsachtergrond zoals bijvoorbeeld HBO-rechten.

-         Je hebt affiniteit met het fysieke domein en kennis van de Omgevingswet.

-         Relevante werkervaring binnen een gemeentelijke organisatie is een pré. 

-         Je hebt een dienstverlenende instelling, denkt in mogelijkheden en levert maatwerk maar kunt ook goed grenzen aangeven.

-         Je bent communicatief vaardig.

-         Je bent een echte vraagbaak en een spil in het web.

-         Je staat stevig in je schoenen, kunt makkelijk schakelen en laat je niet snel uit het veld slaan.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten