Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance adviseur omgevingsplan (zzp)

Geplaatst 24 okt. 2024
Project ID: YIS 9168595
Plaats
Gorinchem, Hybride
Uren
8 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 24 apr. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 31 okt. 2024 12:00
  • Startdatum: zo snel mogelijk

  • Einddatum: Opdracht voor 12 maanden.

  • Schaal: 11

  • Aantal uur: 8

  • De gesprekken vinden bij voorkeur plaats op het gemeentehuis in Gorinchem

  • Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Gorinchem is een prachtige, authentieke vestingstad, gelegen tussen de twee mooiste rivieren van Nederland: de drukbevaren Merwede en de schilderachtige Linge. We zijn trots op onze stad, maar eigenlijk net zo trots op de mensen die ontzettend hard werken om van Gorinchem een plek te maken waar bijna 40.000 mensen heerlijk kunnen wonen, werken en recreëren.

Onze compacte stad heeft grote ambities: we werken komende jaren aan een flinke woningbouwopgave, aan de radicale vergroening van onze wijken en een gezonde leefomgeving. Dat vraagt om integrale keuzes en nieuwe manieren van werken.


De invoering van de Omgevingswet heeft voor de organisatie grote gevolgen. Op het gebied van het beheer van het omgevingsplan gaan we een transitie aan om meer zelf te doen en meer regie te krijgen op de wijzigingen.  


Jouw concrete opdracht omvat:

-      Samen met onze eigen medewerkers van het ruimtelijke ordeningsteam help je mee om wijzigingen op de juiste manier op te nemen in het plan.

-      Je legt de verbinding tussen de inhoudelijke regelgeving en de doorwerking in de structuur van het plan en adviseert medewerkers hoe dit het beste aan te pakken. Met het doel dat onze medewerkers dit steeds meer zelf kunnen doen.

-      Je houdt in het oog dat we juridische consequenties zijn van wijzigingen.

-      Je hebt oog voor de uitwerking van nieuwe regels in het omgevingsplan voor de dienstverlening aan de voorzijde; in het digitale loket.

-      Je hebt zicht op het gebruiken van annotaties in het omgevingsplan en kan onze medewerkers helpen met daarin de keuzes maken in de dagelijkse uitvoering.

-      Bij het maken van de regels kijk je ook naar de mogelijkheden van digitale geografie om de juiste regelgeving weer te geven in het omgevingsplan en viewer op het omgevingsloket.

-      Je helpt mee om alle lessen die we leren op te schrijven en uit werken in instructies en een handboek voor het beheer van het omgevingsplan. 



Wie ben jij?

-      Een afgeronde wo-opleiding past bij het strategisch karakter van deze rol, denk aan een studie in planologie, geografie, bestuurskunde of social design.

-      Je hebt aantoonbare ervaring met het opbouwen van een omgevingsplan

-      Je bent communicatief vaardig. Je bent een gesprekspartner op verschillende niveaus en kunt daarbij goed uitzoomen/reflecteren.

Je bent beschikbaar: 8 uur per week voor 12 maanden.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten