Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance adviseur maatschappelijk ontwikkeling focus onderwijs en sport (zzp)

Posted Jun 2, 2022
Project ID: YIS 9115788
Location
Alblasserdam
Duration
3 maanden
(Jun 20, 2022 - Sep 26, 2022)
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Jun 9, 2022 9:00 AM

Aantal uren p/w: 36 uur

Duur: 3 maanden met optie op verlenging

Max all-in tarief: open obv functieschaal 10

 

Je bent intensief betrokken bij het (door)ontwikkelen, beschrijven en praktisch uitvoeren van diverse beleidsaspecten binnen het sociaal domein, met de nadruk op onderwijs en sport. Jouw visie die je samen met partners uit veld ontwikkeld vormt de basis van beleidsvoorstellen. Deze worden in nauwe samenwerking met het team en de lokale partners gerealiseerd!

 

 

Wat ga je doen

 

Als Adviseur Maatschappelijke Ontwikkeling, lever je een actieve bijdrage in de volle breedte van het sociaal domein. Het accent in jouw takkenpakket ligt op onderwijs en sport. Op het gebied van onderwijs staat de komende periode o.a. de herijking van het Integraal Huisvestingsplan voor het onderwijs en het realiseren van nieuwbouw op de agenda. Bij sport ligt het accent de komende tijd op de herijking van de sporttarieven, het accounthouderschap van enkele sportorganisaties en de GR Souburgh.

 

Je bent verantwoordelijk voor diverse (beleids)inhoudelijke taken zoals het voorbereiden en opstellen van diverse beleidsstukken en het maken van bestuursvoorstellen. Hiertoe verzamel, analyseer en vertaal je data rondom het sociaal domein. Daarnaast lever je een actieve bijdrage in diverse bestuurlijke en maatschappelijke overleggen. Vanuit een verbindende rol, onderhoud je contacten en werk je intensief samen met collega's, het lokale en regionale netwerk van organisaties.

 

Binnenkort treedt een nieuw college aan; op basis van het coalitieakkoord 2022 -2026 zullen de prioriteiten voor het sociaal domein worden bepaald; het definitieve takenpakket van de (nieuwe) adviseurs wordt mede bepaald door het coalitieakkoord.

 

Je brengt mee

 Minimaal een afgeronde relevante hbo-opleiding;

 Gerichte werkervaring in het sociaal domein; ervaring met onderwijs(huisvestings)beleid is een pre;

 Een brede maatschappelijke interesse en gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen.

 

 

We vormen een klein, hecht team met elkaar, waarbinnen alle aspecten van het sociaal domein voorbij komen. 

Jij kan jouw visie vertalen naar duidelijke beleidsvoorstellen, om vervolgens tot een praktische uitvoering van deze voorstellen te komen. Naast uitstekende communicatieve vaardigheden, vraagt dit om een praktische oplossings- en resultaatgerichte aanpak. 

Samen met het team, werk je toe naar een gezamenlijk resultaat. Teamspeler, doorzettingsvermogen en een gezonde dosis geduld zijn eigenschappen die daar aan bijdragen.

Waar kom je te werken?

Alblasserdam is een karaktervol dijkdorp met een krachtig arbeidsethos. Kenmerkend voor het dorp is een sterke sociale gemeenschapszin met een levensbeschouwelijke diversiteit. Voor de ruim 20.000 inwoners werkt het college van B&W nauw samen met ondernemers en maatschappelijke organisaties aan een duurzaam en prettig woon-, werk- en leefklimaat. Alblasserdam is onderdeel van het bestuurlijk samenwerkingsverband Drechtsteden. Wij hebben een open en platte organisatiestructuur, waarin wij met gedreven en resultaatgerichte teams werken aan verschillende opgaven.

Je gaat aan de slag in het team Maatschappelijke Ontwikkeling, bestaande uit 12 betrokken collega's. Dit team werkt met inwoners en verschillende lokale en regionale organisaties samen aan de opgaven en innovaties in het sociaal domein. Wij werken met plezier en hebben hart voor ons dorp en voor elkaar. 

Wij staan dagelijks klaar voor onze inwoners. We hebben korte lijnen met ons bestuur; bij ons kun je leren, groeien en ontwikkelen en krijg jij vanaf dag één veel verantwoordelijkheid. Alblasserdam heeft een prettige dynamiek en informele sfeer waarbij je als adviseur de mogelijkheid krijgt om zaken ook echt voor elkaar te krijgen. Je krijgt een werkplek mét een Werkcafé en korte lijnen. Je werkt samen met collega's die ervaring hebben en elkaar graag inspireren en kennis met elkaar delen. Kortom, bij ons kan je rekenen op een fijne samenwerking.

In totaal telt de gemeente 80 medewerkers. Wat wij nou echt héél belangrijk vinden? Jouw persoonlijke ontwikkeling! Dus organiseren wij interactieve sessies met MT-leden, vrolijke vitaliteitsactiviteiten en denken we met z’n allen na over de ontwikkeling van onze organisatie en van je team.

Similar projects

+ Search all projects