Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance adviseur interne controle (zzp)

Posted Jun 8, 2022
Project ID: YIS 9116055
Location
Barendrecht, Zuid-Holland
Duration
4 maanden
(Jul 4, 2022 - Nov 1, 2022)
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Jun 15, 2022 12:00 PM

Startdatum: Z.s.m/ uiterlijk 04 juli 2022.

Duur: 3 à 4 maanden.

Optie tot verlenging? Ja, afhankelijk van vaste invulling.

Min/max aantal uur per week? Minimaal 24, maximaal 36 uur per week.

Vaste werkdagen gewenst / vereist? Nee.

Mogelijkheid tot thuiswerken? Ja.

Tariefstelling schaal 11.

Minimaal aantal recente en relevante jaren werkervaring? 3 jaar.

 

 

Must haves (knockouts)?

•   Ervaring met interne controle ervaring;

•   Zelfstandig kunnen werken;

•   Plug & play;

•   Gemeentelijke ervaring.

 

Pre's?

•   Ervaring met het programma Checkpoint.

 

Ben jij de (V)IC’er die helpt de basis op orde te brengen en heb jij ambities om ook audits uit te gaan voeren om de interne beheersing op orde te houden voor zowel de BAR-organisatie als de drie gemeenten? Dan hebben wij vanuit de BAR-organisatie een mooie kans voor jou. Ons team is opzoek naar een VIC-er met ambitie ook audits te gaan uitvoeren.

 

Voor ons team Concerncontrol zijn wij per direct opzoek naar een kandidaat.

 

Wat ga je doen?

Als Adviseur Interne Controle (V)IC’er ben je verantwoordelijk voor de administratieve organisatie en interne beheersing van bedrijfsprocessen. 

Deze processen toets jij aan gestelde voorwaarden en eisen. Anders gezegd, je stelt jezelf de vraag 'werken we op de afgesproken manier?' En je vraagt je continu af wat beter/slimmer kan. 

Je ondersteunt, coacht en adviseert gevraagd en ongevraagd op vraagstukken en processen over rechtmatigheid. Je monitort en rapporteert over de voortgang van de uitvoering van de aanbevelingen van de accountant uit de managementletter of rapport van bevindingen bij de jaarrekening.

 

 Je werkzaamheden houden concreet in:

-    Je controleert het rechtmatig handelen voor de gemeente(s) en zorgt ervoor dat het bestuur de rechtmatigheidsverantwoording kan afleggen aan de gemeenteraad;

-    Je ondersteunt en adviseert bij het beschrijven en optimaliseren van de bedrijfsprocessen;

-    Je helpt bij het opstellen van een intern controleplan;

-    Je voert risicoanalyses uit en treft maatregelen ter beheersing van de risico's;

-    Je voert verbijzonderde interne controles uit;

-    Je werkt mee aan het rapporteren van bevindingen ter advisering van management en bestuur;

-    Je draagt bij aan een adequate en effectieve risicobeheersing, zet de resultaten uit het rechtmatigheidsonderzoek uit en monitort de opvolging;

-    Je volgt actief de landelijke wetgeving en richtlijnen op jouw vakgebied, signaleert trends en vertaalt dit in beleid;

-    Je onderhoudt een nauwe samenwerking met de stakeholders en geeft advies op AO/IC;

-    Je bent in staat ingewikkelde zaken simpel uit te leggen in je adviezen.

 

Je hebt er plezier in om collega's te adviseren en ondersteunen. 

Daarbij zet je jouw analytische kwaliteiten in en ben je proactief. 

Je bent sterk in communicatie en daarbij komt jouw inzicht in bestuurlijke, politieke en functionele verhoudingen goed van pas. 

Complexe zaken leg jij zowel mondeling als schriftelijk helder uit. Dat hierbij ook onderhandelingsvaardigheden nodig zijn spreekt je aan. Je bent een goede netwerker maar vooral ook een teamspeler.

 

De BAR-organisatie

De BAR-organisatie is een jonge organisatie met een uniek profiel. Wij zijn de ambtelijke organisatie die werkt voor drie autonome gemeenten met een eigen bestuur: Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Soms werken deze vergaand samen en soms kiezen ze hun eigen richting. Als BAR-organisatie stimuleren en ondersteunen we hen. Werken in een groot gebied met veel bedrijvigheid, 125.000 inwoners en drie gemeentebesturen. Uniek en uitdagend!

 

De activiteiten van de BAR-organisatie zijn onderverdeeld in 15 clusters, Strategie, Concerncontrol en Directie. In de meeste gevallen tellen clusters meerdere teams. Weliswaar heeft elk cluster en team zijn eigen focus en specialiteit. We zijn er ons echter sterk van bewust dat samenwerking over de grenzen van teams, clusters en soms zelfs gemeenten heen een “must” is voor een goed eindresultaat. Dat doen we dan ook: we kijken en werken letterlijk over grenzen heen.

Je komt als te werken in het team Concerncontrol met 12 collega’s. Allemaal professionals met expertise op het gebied van interne controle, risicomanagement, onderzoek & advies. Dit team valt rechtstreeks onder de Directie. Je werkt samen met alle managers van clusters (proceseigenaren) en met teamleiders (procesbeheerders), collega’s die continu beleid en processen voor inwoners aanpassen en verbeteren. Een belangrijke partner voor jou zijn de collega’s van Informatiemanagement die de processen automatiseren.

 

Wat vragen we van je?

•   Je beschikt over een HBO-diploma richting Bedrijfseconomie of Accountancy.

•   Je beschikt minimaal over HBO-werk en –denkniveau;

•   Je hebt minimaal 3-5 jaar ervaring met het opzetten en uitvoeren van procesmanagement (bij voorkeur bij gemeenten);

•   Je bent flexibel in de aanpak en je houdt rekening met de verschillen in kennis en ervaring bij de verschillende clusters en teams;

•   Je hebt ervaring met Verbijzonderde Interne Controle en je hebt ambitie om ook audits uit te gaan voeren;

•   Je beschikt over een positieve en flexibele houding, je denkt oplossingsgericht en je gaat een uitdaging niet uit de weg;

•   Je communiceert gemakkelijk op verschillende niveaus, van medewerker tot bestuurder.

 

Similar projects

+ Search all projects