Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance adviseur informatiebeheer (zzp)

Geplaatst 25 mrt. 2024
Project ID: YIS 9153741
Plaats
Groningen, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 25 sep. 2024
Tarief
78 - 93 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 15 apr. 2024 09:00

Duur: z.s.m. t/m 1-10 2024

Inzet: 36 uur

Schaal 11, CAO Gemeenten.

 


Wat ga je doen?


De adviseurs denken in projecten mee over het inrichten van systemen en processen zodat voldaan wordt aan de eisen op het gebied van informatiebeheer. Dit zijn projecten die gedaan worden op initiatief van de verschillende directies binnen de gemeente.

Daarnaast doen we projecten die we zelf initiëren. Denk hierbij aan het inrichten van een kwaliteitssysteem en kwaliteitsprocessen om nog meer grip te krijgen op de kwaliteit van het informatiebeheer in de gemeente.

 


Waar doen we het voor?


De afdeling Informatiebeheer is er om de gemeente te helpen om informatie ‘duurzaam toegankelijk’ te hebben en te houden. Zodat inwoners kunnen beschikken over de juiste informatie en zodat de directies hun taken kunnen uitvoeren met de juiste informatie. Duurzaam toegankelijk houdt in dat informatie vindbaar moet zijn, beschikbaar, leesbaar en betrouwbaar. De afdeling Informatiebeheer adviseert over het inrichten van systemen en processen, doet controles, archiveert, zorgt voor tijdige vernietiging, en nog veel meer.

 


Hier kom je te werken?


Je komt te werken op de afdeling Informatiebeheer. Het is een afdeling met ongeveer 25 collega’s. Een deel van de collega’s is Adviseur (beleid) en een deel is Informatiebeheerder (uitvoerend + advies over de uitvoering).


We doen het werk samen, helpen elkaar, hebben lol met elkaar en spreken het ook naar elkaar uit als iets een keer niet lekker loopt. De afdeling is onderdeel van de directie Informatie en Services. Je werkt samen met collega’s van de directie en ook met de collega’s van het Klant Contact Centrum (KCC).



Functie-eisen:


  • HBO werk- en denkniveau

  • Kennis over archiveren, vernietigen en overbrengen is een must. We zoeken echt iemand met kennis van het informatiebeheer.

  • Het is een grote pré als iemand kennis heeft van de Wet Open Overheid (WOO)

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten