Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance adviseur informatiebeheer (zzp)

Geplaatst 5 mei 2022
Project ID: YIS 9113311
Plaats
Groningen, Groningen
Uren
36 uur/week
Periode
2 maanden
Start: 4 jul. 2022
Einde: 31 aug. 2022
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 30 jun. 2022 14:00

Startdatum: ZSM

Duur: Minimaal 3 maanden met kans op verlenging

Inzet: 36 uur

Schaal: 11 CAO gemeenten

 

Ben jij degene die het informatiebeheer op de kaart zet? Bijdragen aan een professioneel informatiebeheer, dat is waar jij voor gaat. Bij ons krijg je de kans om het informatiebeheer op de kaart te zetten, te regisseren en het bewustzijn over het informatiebeheer in al zijn facetten te vergroten. Het gaat om de tijdelijke vervanging van een collega die een spoedklus oppakt.

 

Wat ga je doen?

Als adviseur informatiebeheer voer je de regie op de inrichting en de uitvoering van het informatiebeheer binnen een domein. Je bent continue bezig om het informatiebeheer in de gemeente Groningen in goede banen te leiden, op orde te krijgen en te houden. Je bent een adviseur die op tactisch niveau opereert en maakt proactief verbinding met de rest van de organisatie.

 

Welke taken?

Het opstellen van het beleid en de architectuur voor het informatiebeheer is het begin, maar het implementeren ervan is het vervolg. Daarin speel jij een essentiële rol door o.a.:

·       het informatiebeheerbeleid en de architectuur voor het informatiebeheer te vertalen naar uitvoeringskaders, procedures en beheerinstrumenten voor het informatiebeheer;

·       ontwikkelen, toepassen en beheren van het kwaliteitssysteem voor het informatiebeheer;

·       ontwikkelen en toepassen van de informatieplattegrond;

·       adviseren over het inrichten van het informatiebeheer in werkprocessen en bij de aanschaf en inrichting van informatiesystemen;

·       het overbrengen en uitplaatsen van informatieobjecten naar het e-depot van de RHC Groninger Archieven.

 

Plek in de organisatie

De gemeente heeft alle ondersteunende taken ondergebracht in het Shared Service Center (SSC). Je komt te werken bij de afdeling Regie Informatiemanagement (IM) binnen de directie Informatie & Services. De afdelingen Regie ICT en Regie IM ontwikkelen het strategisch informatiebeleid, inclusief informatiearchitectuur, informatiebeveiliging en informatiebeheer. Daarnaast regisseren we de uitvoering van het beleid, ontwerpen we de inrichting van de informatisering & automatisering functie van de gemeente en zijn we verantwoordelijk voor de control. De afdeling is in belangrijke mate innovatief en ontwikkelingsgericht. Het team bestaat uit 18 mensen, verschillend in niveau.

 

Wij vragen

Wij zien jou als een spil in het gemeentelijk informatiebeheer. Je beschikt over een grote mate van initiatief om het beleid en de uitvoering aan elkaar te verbinden. Daarnaast vragen wij:

 

·    óf een afgeronde HBO opleiding op het gebied van informatiebeheer met 1 jaar werkervaring, óf een afgeronde MBO opleiding met 5 jaar relevante werkervaring;

·       kennis van de recente ontwikkelingen die van invloed zijn op de ontwikkeling van het informatiebeheer;

·       werkervaring op het gebied van digitaal en zaakgericht werken;

·       ervaring in het implementeren van het kwaliteitssysteem voor het informatiebeheer;

·       goede kennis van wet- en regelgeving op het gebied van informatie-beheer;

·       ervaring met het opstellen en implementeren van kaders en procedures;

 

Competenties

 

Omgevingssensitiviteit

Je hebt oog en oor voor de verschillende belangen en behoeften van klanten en collega’s.

Analytisch

Je doorziet ingewikkelde vraagstukken met gevolg voor het informatiebeheer op de korte en middellange termijn.

Adviesvaardigheden

Je bent in staat om je adviezen helder en bondig uit te leggen en ook verschillende belangen hierbij te managen.

Netwerken

Je bent in staat om je bestaande netwerk goed te onderhouden en daar waar nodig uit te bouwen. Zowel intern als extern. 

Samenwerken en communiceren

Je zoekt actief de samenwerking met anderen en weet tegenstellingen te overbruggen. Je laat het collectief belang voor gaan.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten