BIZOB

Freelance adviseur grondzaken en vastgoed (zzp)

Geplaatst 25 jun. 2024
Project ID: YIS 9160564
Plaats
Waalre
Uren
24 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 12 aug. 2024
Einde: 30 nov. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 1 jul. 2024 14:00

Startdatum: half augustus

Einddatum: 30-11-2024. Een adviseur gaat het team verlaten. Gemeente Waalre is op zoek naar vervanging maar willen die periode overbruggen met inhuur.

Uren: 16-24 uur

Functieschaal: 9/10, je bent vrij een tarief aan te bieden naar kennis en ervaring.

Gemeente Waalre


Tijdelijk Adviseur grondzaken en vastgoed

Als adviseur adviseer je het bestuur en de collega’s over het gemeentelijke grond- en vastgoed. Ook heb je nauw contact met inwoner. Jij bent namelijk de schakel tussen de gemeente, inwoners en betrokken partijen. Je zorgt voor de aan-, verkopen en verhuur van gronden en panden. Voor deze werkzaamheden zorg je dat juridisch alles tot in de puntjes klopt en wordt vastgelegd in overeenkomsten. Met de projectleiders en planeconoom werk je samen en adviseer je over de gemeentelijk grondexploitaties.

Je zorgt er ook voor dat het financiële plaatje van vastgoed, grondzaken en grondexploitaties klopt. Dit zul je in nauwe samenwerking doen met de financieel adviseur. Je hebt een regierol voor het gemeentelijke bouwgrondexploitaties en je stelt risicoanalyses op. Daarnaast stel je mede het grond- en vastgoedbeleid op.

Wat ga je doen:  

Beleidsadviseur Grondzaken en Vastgoed die breed inzetbaar is op de genoemde beleidsterreinen bij een kleine gemeentelijke organisatie:

1.   je bent verantwoordelijk voor de aan- en verkoop van gronden, het vestigen van zakelijke rechten (recht van opstal, erfpacht), verhuur van gronden en gemeentelijk vastgoed, afhandelen verzoeken tot koop en/ of huur snippergroen, verjaring,  privaatrechtelijke handhaving (aanpak onrechtmatig grondgebruik), uitvragen en beoordelen taxaties, beheer gemeentelijke gronden, verpachten van agrarische grond. (in samenwerking met parttime-medewerker Grondzaken)

2.   je zorgt voor het opstellen van koop- en ruilovereenkomsten op, en zakelijke rechten (recht van opstal)

3.   je zorgt voor de ontwikkeling van gemeentelijk grond- en vastgoedbeleid (bijvoorbeeld: Programma Grondbeleid, Programma Kostenverhaal, pachtbeleid, projectmatige aanpak onrechtmatig Grondgebruik, Algemene Verkoop Voorwaarden e.d.)

4.   je hebt een coördinerende rol in met betrekking tot  gemeentelijke bouwgrondexploitaties (in samenwerking met projectleider, planeconoom en financieel adviseur)

5.   Je bent verantwoordelijk voor de planning en control cyclus voor wat betreft grondzaken/vastgoed en grondexploitatie (Begroting, tussentijdse aanpassingen, Jaarrekening, accountantscontroles, interne controles vennootschapsbelasting e.d.) (coördinerende rol in nauwe samenwerking met planeconoom en financieel adviseur)

6.   je adviseert het bestuur over (complexe) grond- en vastgoeddossiers

Lijkt het jou leuk om als adviseur grondzaken en vastgoed aan de slag te gaan en voldoe je aan onderstaande functie-eisen? Dan willen wij graag kennis met jou maken!

 

˜       Beschik je over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden?

˜       Kun je werken met grote mate van zelfstandigheid en ben je bereid om eindverantwoordelijk te dragen?

˜       Dienstverlenend

˜       bestuurlijke sensitiviteit/antenne

˜       Heb je HBO werk- en denkniveau en bij voorkeur ben je opgeleid op het gebied van grond- en vastgoedzaken/juridisch zaken?

˜       Heb je minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in een vergelijkbare functie en bij voorkeur ervaring in een (kleine)  gemeentelijke organisatie?

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten