Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance adviseur duurzaamheid (zzp)

Geplaatst 12 feb. 2024
Project ID: YIS 9150123
Plaats
Lansingerland
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 mrt. 2024
Einde: 1 sep. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 16 feb. 2024 13:00

Start_ z.s.m.

Duur: 6 maanden met optie op verlenging

Uren: 36 per week


Gemeente Lansingerland: Een dynamische gemeente in het hart van Zuid-Holland.

Jouw uitdaging: het realiseren van praktische toepassingen voor een circulaire, klimaat adaptieve en klimaat neutrale woon-, werk- en leefomgeving. Voor deze vacature zijn wij opzoek naar twee nieuwe collega’s. In beide rollen beweeg je jezelf in alle én soms meerdere fasen binnen jouw projecten: van agendavorming en uitvoering tot aan de evaluatie. Jij bent in de lead van begin tot eind. Jouw werkzaamheden bestaan onder andere uit:

· je voert de regie over beleidsontwikkelingen m.b.t. duurzaamheid in brede zin en/of bij nieuwe gebiedsontwikkeling;

· je evalueert het uitvoeringsbeleid en de bestuurlijke en maatschappelijk impact; en

· je adviseert over de implementatie en uitvoering van het duurzaamheidsbeleid.

Je komt terecht in een gedreven, volwassen en gezellig cluster duurzaamheid (7 personen). Als onderdeel van team Ruimtelijke Economische Strategie schakel je ook makkelijk met andere collega’s van belangrijke onderwerpen.

We zoeken twee adviseurs om ons team te versterken:

- Een adviseur duurzaamheid met specialisatie duurzame gebiedsontwikkeling

Je stuurt kleine en grotere projecten aan om de strategie van de duurzaamheidsvisie te vertalen naar toepassingen in de praktijk. Daarnaast stel je de duurzaamheidskaders op en werk je aan de uitvoeringsagenda ‘Duurzaam Lansingerland’.

Hoe helpen we inwoners en bedrijven met isoleren en besparen? Hoe kopen we zelf meer circulair en duurzamer in? Hoe werken we optimaal samen met de energiecoöperatie? Waar willen we wel en geen zonnepanelen? Met deze, en andere onderwerpen, ga je aan de slag. We kiezen daarbij de onderwerpen waar we impact maken en sluiten aan bij waar de energie zit. Verder adviseer je binnen gebiedsontwikkelingen hoe om te gaan met het duurzaamheidsbeleid.

Wie ben je

Jij onderscheidt hoofd- van bijzaken en komt snel tot de kern van een complexe situatie. Hiervoor schets je helder het gewenste resultaat en welke middelen nodig zijn om dit te bereiken. Je legt makkelijk verbanden en ziet welke vakgebieden verbonden zijn aan jouw vraagstukken. Je zoekt hiervoor de samenwerking, zowel binnen als buiten de organisatie. Ook combineer je maatschappelijke trends en ontwikkeling met elkaar en zet deze in om een meerwaarde voor jouw projecten te creëren. Je schakelt hiervoor gemakkelijk op meerdere niveaus en communiceert op een heldere en duidelijke manier. Je weet draagvlak te creëren en mensen mee te nemen in jouw ideeën, waarbij je oog houdt voor de politiek-bestuurlijke omgeving.

Wat neem je mee

Voor deze rol dien je te beschikken over analytisch en communicatief vermogen. Hiernaast vragen wij het volgende van jou:

· je beschikt over een HBO of universitair werk- en denkniveau, blijkende uit een afgeronde opleiding of werkervaring;

· je hebt enige beleidsmatige ervaring en ervaring in het schrijven van beleidsstukken en uitvoeringsvoorstellen; en

· je hebt kennis en ervaring van duurzaamheid (en gebiedsontwikkeling).

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten