Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance adviseur communicatie energietransitie (zzp)

Geplaatst 13 jul. 2022
Project ID: YIS 9117741
Plaats
Weert, Limburg
Uren
20 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 5 sep. 2022
Einde: 28 feb. 2023
Tarief
85 - 95 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 19 jul. 2022 12:00

Startdatum: 5-9-2022.

Einddatum: 28-2-2023

Uren per week: 20 uur 

Richttarief: 90,-

 

De gemeente Weert heeft jou nodig om haar kennis over energietransitie en duurzaamheid te delen met de Weerter samenleving en de doelgroepen te motiveren en activeren. 

Dit doe je door coaching en advisering van je (beleids)inhoudelijke collega’s op de vier concrete thema’s in de communicatiestrategie energietransitie. Je werkt de communicatiestrategie uit naar een concreet uitvoeringsplan. 

Waarbij je de website ‘Heerlijk Weert’ als centraal informatie– en contactpunt omvormt naar een meer interactief en gebruiksvriendelijk platform. Aandachtspunt is de inrichting van het structurele beheer van deze digitale omgeving. 

Je voert je adviezen samen met je collega’s uit met een (duurzame) middelenmix die goed aansluit bij de doelgroepen. Je zoekt naar passende, creatieve en vernieuwende oplossingen op het gebied van online en offline communicatie. Met je collega’s creëer je draagvlak voor een slimme op data-gedreven communicatieaanpak, gericht op de behoefte van de ontvangers. 

Bij jouw vertrek kan het team duurzaamheid/energietransitie, samen met team communicatie, verder uitvoering geven aan de communicatie, waarvoor jij de basis hebt verstevigd.

 

Jij brengt mee: 

 

Je bent een ervaren en resultaatgerichte communicatieadviseur die met strategische (doelgroepgerichte) innovatieve communicatie-inzet de impact, zichtbaarheid en betrokkenheid van inwoners en ondernemers vergroot. 

Je bent een belangrijke adviseur en sparringpartner voor de (beleids)medewerkers duurzaamheid en in het bijzonder energietransitie. 

Met jouw kennis van communicatie help je de doelstellingen van de Weerter Routekaart Energietransitie te verwezenlijken.

  • Je hebt WO/HBO werk- en denkniveau en beschikt over een relevante communicatieopleiding;
  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als communicatiespecialist in een professionele omgeving, bij voorkeur in een maatschappelijk/bestuurlijke omgeving;
  • Je hebt affiniteit met duurzaamheid;
  • Je hebt ervaring met strategische data-gedreven communicatie;
  • Je beschikt over up-to-date kennis over relevante maatschappelijke, politieke en vakinhoudelijke ontwikkelingen op het thema duurzaamheid/energietransitie die je vertaalt je naar bruikbare adviezen voor de gemeente Weert;
  • Je beschikt over uitstekende redactionele vaardigheden en beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift, bij voorkeur op B1-niveau.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten