Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance adviseur Burgerparticipatie Stadsontwikkeling (zzp)

Geplaatst 14 jun. 2024
Project ID: YIS 9159962
Plaats
Capelle aan den IJssel
Uren
36 uur/week
Periode
5 maanden
Start: 16 sep. 2024
Einde: 28 feb. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 21 jun. 2024 12:00

Gemeente Capelle aan den IJssel werkt volgens het principe bring your own device (telefoon & laptop)

Uren per week: 36,00

Startdatum inzet: 16-9-2024

Einddatum inzet: 28-2-2025

Het betreft een vervangingsvraag bij zwangerschapsverlof

Jouw rol:

De gemeente Capelle aan den IJssel wil bewoners beter betrekken bij beleid en projecten in de wijk en stad. De adviseur burgerparticipatie vanuit de afdeling Stadsontwikkeling ondersteunt om die ambitie waar te maken collega’s bij het ontwerpen en uitvoeren van participatietrajecten rond stedelijke projecten in de stad.

We zoeken een participatieadviseur die weet wat er komt kijken bij een goed participatietraject, die het kan overbrengen naar collega’s én het project samen met hen uitvoert. Als participatieadviseur werk je samen met projectteams aan projecten in de openbare ruimte. Voor dit soort projecten van collega’s ga jij participatieplannen op maat maken. Daarin maak je heel concreet welke bewoners/ondernemers waarom, wanneer, waarover en hoe kunnen meedenken of meebeslissen in het project.

De afdeling Stadsontwikkeling bestaat uit ruim 80 betrokken en gedreven collega's, die elke dag enthousiast aan veel projecten en aan de uitvoering van beleidsprogramma's werken. Stadsontwikkeling kent drie units, namelijk Projecten, Ruimtelijke Ontwikkeling; en WEGG (Wonen, Economie, Grondzaken en Geoinformatie). De sturing van de afdeling gebeurt door het afdelingshoofd samen met de drie unithoofden.

Samen met een team van projectleiders, projectassistenten en communicatieadviseurs werk je aan participatietrajecten rond allerlei stedelijke ontwikkelingen in Capelle. Je werkt nauw samen met de collega's van de verschillende units, en met de participatieadviseurs van de taakgroep Strategie & Advies (afdeling Bestuur- en Concernondersteuning).

Je gaat je bezighouden met:

· Je doet intakes met projectleiders en communicatieadviseurs binnen de afdeling voor een project waar zij participatie-ondersteuning bij zoeken.

· Je maakt participatieplannen voor nieuw projecten waarin je een eerste schets maakt van het proces en geschikte participatietools.

· Je organiseert en faciliteert sessies met projectteams om met hen het plan voor hun participatietraject te maken.

· Je kunt programma’s voor een bewonersbijeenkomst maken, en die zelf begeleiden of laat begeleiden door een externe partij.

· Je ondersteunt projectleiders in de verantwoording over participatieprocessen in college- en raadsvoorstellen, beleidsnota’s en andere documenten.

· Je adviseert ontwikkelaars, ondernemers en inwoners die voor hun initiatief zelf aan de slag moeten met participatie volgens het ‘Omgevingswet-denken’ en de Capelse Participatiegids voor initiatiefnemers.

Wij denken dat jij met de volgende kwaliteiten goed invulling kunt geven aan deze functie:

Minimaal 3 jaar relevante ervaring, harde eis.


· Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal Hbo-niveau;

· Je bent communicatief sterk en je kunt overtuigend adviseren als het nodig is;

· Je werkt graag en makkelijk samen met veel verschillende collega’s en met bewoners, ondernemers, projectontwikkelaars en initiatiefnemers;

· Je kunt makkelijk schakelen tussen meerdere projecten;

· Je kunt creatieve workshops voorbereiden en begeleiden;

· Je bent flexibel en bereid om soms buiten kantoortijden te werken;

· Je hebt gevoel voor de rol van raad en college in participatietrajecten;

· Je hebt aantoonbare en recente ervaring met het uitvoeren van participatieprocessen, zoals het voorbereiden en begeleiden van bijeenkomsten, sessies en andere participatieve werkvormen;

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten