Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance adviseur Arbo en Gezondheid (zzp)

Geplaatst 25 apr. 2022
Project ID: YIS 9113706
Plaats
Bergschenhoek
Uren
28 uur/week
Periode
7 maanden
Start: 1 jun. 2022
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 25 mei 2022 10:00

Sollicitatie deadline: Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst

Startdatum inzet: 1-6-2022

Einddatum inzet: 31-12-2022

Uren per week: 28

Duur: periode van 6 maanden met optie tot verlenging met nog eens 3 maanden.

Salarisschaal 10 (CAO gemeenten).

 

We zijn op zoek naar een daadkrachtig en leuke persoon.

Het komt neer op twee hoofdtaken:

-          Going concern (basis op orde + begeleiding van dossiers + onderhouden netwerk).

-          Beleid ontwikkelen (levert input voor aanbesteding en uitvoering RI&E op). Er ligt een basisdocument.

 

Adviseur Arbo, verzuim en re-integratie

 

Resultaatgebied 1: Advisering en beleidsuitvoering

-      Fungeert als aanspreekpunt en expert voor de businesspartner HR en het management bij complexe dossiers en casuïstiek overstijgende zaken inzake (dreigende) uitval, gesprekken en begeleiding in het kader van verzuim, re-integratie en werkhervatting.

-      Neemt bij complexe of bijzondere dossiers de regie op deze dossiers over van het management.

Coacht het management bij complexe dossiers in het voorbereiden van gesprekken met de betrokken medewerker.

-      Draagt bij aan de professionalisering van de collega’s van het team en het management. Organiseert en verzorgt informatievoorziening, opleiding en training voor wat betreft de inzet van preventieve maatregelen, uitvoering van de verzuimbegeleiding en het inzetten van re-integratie.

-      Bij complexe of bijzondere dossiers wordt het opstellen van documenten ten behoeve van het re-integratiedossier (Wet Verbetering Poortwachter) verzorgd of richting een externe dienstverlener gecoördineerd.

-      Stelt indien nodig inhoudelijke prioriteiten van spreekuren bij de bedrijfsarts.

-      Vertegenwoordigt Lansingerland in regionale netwerken.

-      Organiseert en heeft de regierol in de deelaanbesteding bij de verschillende fases in het traject (inhoudelijke voorbereiding, aankondiging, selectie, besluitvorming & gunning. Adviseert aan contracteigenaar over het verlengen van contracten (o.a. WGA verzekeringen). Levert de onderdelen aan voor wat betreft het contractmanagement en de KPI’s. Beoordeelt inschrijvers op inhoudelijke volledigheid en juistheid van de offertes.

-      Leveranciers-/uitvoering contractmanagement: eerste aanspreekpunt voor externe vertrouwenspersoon, de arbodienst en providerboog en verzorgt het contractbeheer. Voert beoordelingen uit en komt tot contractgesprekken. Controleert of de leveranciers zich houden aan de afspraken.

 

Resultaatgebied 2: beleidsontwikkeling

-      Signaleert relevante interne en externe ontwikkelingen, tendensen en knelpunten op het gebied van arbeidsomstandigheden (incl. het agressieprotocol), BHV-organisatie en duurzame inzetbaarheid. Ontwikkelt en stelt beleid op, in samenwerking met de senior beleidsadviseur HRM, en begeleidt de implementatie van het beleid op deze beleidsonderwerpen.

-      Functiehouder is preventiemedewerker en ondersteunt het management middels het opstellen van een overzicht van alle risico’s over de veiligheid, gezondheid en het welzijn binnen de organisatie. Adviseert over de preventiemaatregelen. Dit resulteert in (aanpassing van) de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E). Regisseert de afstemming en besluitvorming met medezeggenschap en management en coördineert de uitvoering van de maatregelen, bijvoorbeeld het periodiek medisch onderzoek (PMO), in de rol van RI&E coördinator.

-      Stelt, in samenwerking met de adviseur HR Data en Kwaliteit, de analyse van de verzuimcijfers op en signaleert trends. Rapporteert op hoofdlijnen over de ontwikkeling van het verzuim. Stelt de jaarrapportage op, met de aanbeveling in samenwerking met de bedrijfsarts en koppelt dit terug aan de directie en de OR.

 

Context 

-      Specifieke beleidslijnen en daarbij behorende relevante wet- en regelgeving, processen en procedures zijn van belang voor de uitvoering van de werkzaamheden.

-      Rapporteert aan de teammanager O&HRM en functioneel aan de senior beleidsadviseur HRM (voor de beleidsontwikkeling), directie en het college over inhoud, voortgang (planning) en resultaat van de werkzaamheden.

-      Stemt, onder andere in diverse gremia, af met interne- en externe ambtelijke en bestuurlijke betrokkenen.

 

Jij brengt mee:

  • Minimaal 5 jaar ervaring in soortgelijke functie (voorkeur Gemeente)
  • HBO+ werk- en denkniveau.
  • Essentiële competenties: organisatie- en omgevingsbewustzijn, zelfstandigheid, analytisch vermogen, oordeelsvorming, visie, overtuigen, coachen, kwaliteitsgerichtheid, resultaatgerichtheid mondelinge en schriftelijke communicatie.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten