Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance administratief medewerker vergunningen (zzp)

Geplaatst 13 apr. 2023
Project ID: YIS 9132023
Plaats
Horst, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
2 maanden
Start: 24 apr. 2023
Einde: 30 jun. 2023
Tarief
40 - 48.5 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 19 apr. 2023 14:00

Start 24-4-2023

Einddatum 30-6-2023

Uren p week: 32 uur (dagen in overleg)

Functieschaal: 7

Tarief: Max 48,50 euro per uur. Het cv moet passend zijn bij het tarief.

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst.


Administratief Medewerker Vergunningen

Een van de grootste uitdagingen voor de komende jaren is het realiseren van 1.000 woningen in onze dorpen en wijken. Dat doen we op basis van het Masterplan Wonen: “Voor iedereen iets te kiezen”. Maar ook ons buitengebied is continu in beweging. Denk aan ontwikkelingen rondom attractiepark Toverland, Maaspark Ooijen-Wanssum en hippische zone ‘Grandorse’. De uitdagingen op het gebied van (agrarische) bedrijvigheid liggen o.a. in Greenport Venlo, glastuinbouwgebieden, meer dan 175 intensieve veehouderijen en vele hectares aan tuinbouwbedrijven met teelt ondersteunende voorzieningen. Deze dynamiek wordt door de Omgevingswet nóg uitdagender. Wil jij bijdragen aan onze ambities?

Het team Je gaat landen in het team omgeving dat onderdeel uitmaakt van het cluster ruimte. In ons team werken ondernemende en gezellige mensen die samen uitvoering geven aan beleid, projecten en relatiemanagement. We zijn zelf organiserend en kritische meedenkers en doeners. We banen onze eigen weg en plaveien nieuwe paden, want onze organisatie is in ontwikkeling. Het is belangrijk dat je daar energie van krijgt en graag een bijdrage aan levert.

Jouw werkweek

Als administratief medewerker verricht je ondersteunende taken ik het kader van het vergunningenproces, zowel bij de aanvragen als bij het verlenen van de vergunningen. Bij deze functie ligt de focus om anonimiseren. Je neemt deel aan overleggen over nieuwe initiatieven en als je bekend bent met de programma’s MyCorsa Nxt en RxMission, dan is dat mooi meegenomen. Onze manier van werken is al in de geest van de Omgevingswet die per 1-1-2024 ingaat. Het is een afwisselende, dynamische functie waarbij je samen gaat werken met 3 collega’s binnen het subteam administratie en waarbij je met het hele team Omgeving werkt aan hetzelfde doel: een tevreden inwoner!


Kennis & kwaliteiten:

• Beschikt over een MBO werk- en denkniveau;

• Ervaring met bovengenoemde werkzaamheden;

• Affiniteit met (geautomatiseerde) gegevensverwerking (RxMission / MyCorsaNxt)

• Sterk in mondelinge en schriftelijke communicatie;

• Ondernemend, flexibel en enthousiast.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten