Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance administratief medewerker (zzp)

Geplaatst 13 mei 2022
Project ID: YIS 9114761
Plaats
Deurne
Duur
6 maanden
(23 mei 2022 - 30 nov. 2022)
Uren
20 uren/week
Tarief
Onbekend
Sollicitatie deadline: 20 mei 2022 14:00

Start: ZSM

Eind: 6 maanden

Uren: 16-20/ week

Schaal: 7

 

Je gaat ondersteuning bieden aan de adviseurs RO en moet handig zijn met systemen of je deze eigen kunnen maken. Idee is dat je eerst focust op het goed laten lopen van processen en de deadlines etc. Verder verwacht de gemeente ook dat er verbeteringen van de processen kunnen plaatsvinden. Deurne is op zoek naar een stevige persoonlijkheid die zelfstandig aan de slag kan. Liever geen starter maar een aantal jaar werkervaring met een doortastende persoonlijkheid is zeker goed! Graag een frisse denker die zich in de materie wil verdiepen. 

 

Als Administratief medewerker verzorg je het administratieve proces van initiatieven die binnenkomen. Dit varieert van inboeken van het initiatief tot het stroomlijnen van het proces dat ze daarna volgt. Je houdt overzicht over wie welke zaak in behandeling heeft en bewaakt termijnen. Het inboeken gebeurt in het programma Squit.

 

Voor het team breng je de werkvoorraad in kaart (welke zaken liggen er, waar is actie op nodig). Je hebt inzicht in welke zaken stilliggen en weet wie de volgende stap moet zetten.

 

Als gemeente Deurne werken we met het zaaksysteem Onegov. Je gaat hierin zaken inboeken, deze van bestanden voorzien en brieven opnemen. Je werkt binnen het team samen met adviseurs ruimtelijk ontwikkeling en met het bestuurssecretariaat.

 

Het betreft een tijdelijke functie in een dynamisch team. De eerste periode is voor een half jaar met een optie op verlenging tot eind van dit jaar. Daarna loopt de opdracht af.

 

Wat neem je mee als administratieve duizendpoot?

• Je hebt een administratieve of secretariële opleiding op MBO-niveau 3 of 4 afgerond;

• Het is fijn wanneer je ervaring hebt in een vergelijkbare functie of je leert snel;

• je bent een dienstverlener: aan jou kunnen we een taak overlaten en dan wordt het geregeld;

• Je kunt goed plannen, organiseren en prioriteren;

• Je werkt accuraat, zelfstandig en flexibel;

• Je komt tot je recht in een hectische omgeving, bent assertief en stressbestendig

• hebt bij voorkeur ervaring met het zaaksysteem Onegov en automatiseringssysteem Squit of kunt je deze systeem snel eigen maken.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten