Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance (Tijdelijke) Projectleider Circularie Sloopproject (ca. 30.0000m2)

Geplaatst 25 okt. 2021
Project ID: YIS 9103339
Plaats
Dordrecht
Uren
12 uur/week
Periode
1 week
Start: 25 okt. 2021
Einde: 2 nov. 2021
Tarief
80 - 95 €/uur

Sollicitatie deadline: 2-11 9:00

Start: z.s.m.

Aantal uur per week: voorkeur 16 uur

Duur van de opdracht circa 6 maanden

 

Het project huis van Stad en Regio heeft duurzaamheid hoog in het vaandel. Duurzaamheid begint al bij de sloop. Het sloopproject is omvangrijk. Het gaat om de sloop (oogst) van 2 kantoorgebouwen aan de Spuiboulevard 160/210 en Spuiboulevard 220 totaal ca 10.000 m2 en de parkeergarage Veemarkt aan de van Godewijkstraat 11/13 te Dordrecht van ca 20.000 m2.

 

We willen ons maximaal inzetten om de aanwezige materialen in het gebouw op een economisch verantwoorde wijze te ‘oogsten’. We willen deze materialen op een hoogwaardige manier terugbrengen in de keten of beschikbaar houden voor verwerking in het nieuwe gebouw.

 

Wij zijn op zoek naar een ervaren projectleider voor circulaire sloopprojecten die een dergelijk project kan voorbereiden, in samenwerking met onze projectorganisatie, de omgevingsdienst, de betrokken ingenieurs en de gemeentelijke afdeling inkoop en aanbesteding.

 

De start van de sloopwerkzaamheden is voorzien in mei 2022 en de geplande doorlooptijd is ca 6 maanden. We zoeken nu naar de ervaren projectleider circulaire sloopprojecten en schatten in dat er tot aan de start van de uitvoering over 5 a 6 maanden sprake zal zijn van een tijdelijke inzet gedurende 2 dagen per week (16 uur per week).

 

(tijdelijke) Projectleider Circulaire Sloopprojecten (ca. 30.000m2)

 

Wat ga je doen?

Concreet bestaan je taken uit:

  • Het opstellen van een plan van aanpak
  • Het functioneren als dagelijkse projectleider voor het circulaire sloopproject
  • Het inventariseren van de benodigde aanvullende adviesdiensten (het ontwerpteam van het casco heeft al werkzaamheden in de opdracht, maar dit is mogelijk nog niet compleet)
  • Het inventariseren en laten uitvoeren van aanvullende onderzoeken, voor zover noodzakelijk
  • Het aanvragen van de benodigde vergunningen en het bewaken van de verkrijging ervan
  • Het deelnemen aan de vergaderingen van de kerngroep Casco en Inbouw van het project
  • Het geven van inzicht in de samenhang tussen sloop en de volgende fasen van het project zoals het verdere bouwrijp maken, bereikbaarheidsplannen, WKO, etc.
  • Het opstellen van een aanbestedingsstrategie
  • Het leveren van input voor leidraden bij de aanbesteding
  • Het rapporteren aan de projectdirecteur van het project. De werkzaamheden beginnen op zo kort mogelijke termijn.

 

Waar kom jij te werken?

Je komt te werken bij het intergemeentelijk projectmanagementbureau (iPM) in het cluster Management en Ondersteuning van de gemeente Dordrecht. Bij IPM werken circa 60 professionals (projectmanagers en -secretarissen) aan het realiseren van complexe projecten in vooral het fysieke alsmede het sociale domein om deze doelstelling te bereiken.

Ons werkveld is regionaal en wij opereren vanuit de standplaatsen Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Hardinxveld-Giessendam en Alblasserdam, onderdeel van de Drechtsteden. De Drechtsteden is een regio van 7 gemeenten met ruim 289.000 inwoners. De regio is bekend om haar historische stadshart, de rivieren die ons verbinden en de nabijheid van Nationaal Park De Biesbosch. Samen vormen de Drechtsteden de 5e stad van Nederland, met een ijzersterke maritieme sector, een strategische positie op de as Rotterdam-Antwerpen en een grote ambitie om te groeien.

 

Wat neem je mee?

Wij zoeken een ervaren projectleider circulaire sloopprojecten die zelfstandig een project kan inventariseren en samen met de onderzoeksresultaten en de doelstellingen van de opdrachtgever dit kan vertalen in maatwerk sloopbestekken, maar ook de aanbesteding kan verzorgen en tijdens de uitvoering als directievoerder zijn mannetje staat en zorgt dat het project conform het bestek binnen budget en tijd wordt gerealiseerd. Je hebt alle disciplines in huis die je bij sloop tegenkomt, denk aan ecologie, asbest, chroom 6, bodem, explosieven, archeologie en bouwhistorie.

 

Je werkt als generalist binnen de slooponderzoeksfase dan ook nou samen met onze specialisten van andere afdelingen wat ook in de uitvoeringsfase verrassende praktische oplossingen oplevert. Dit maakt het werk dynamisch en compleet en zorgt voor minder tegenslagen in de uitvoeringsfase.

 

Vanwege de complexe projecten en de kwaliteit die wij nastreven verwachten wij van jou dat je een echte specialist bent op het gebied van slopen en een generalist op het gebied van alles wat daarbij komt kijken.

 

Je bent analytisch scherp en daardoor in staat diverse stakeholderbelangen te doorgronden en werkwijzen/ processen hierop aan te passen.

 

Verder heb jij:

  • Minimaal een relevante hbo-opleiding afgerond;
  • Relevante meerjarige ervaring in een soortgelijke functie, waarbij de bovengenoemde taken binnen het takenpakket vielen;
  • Ervaring met het leiden van complexe projecten;

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten