Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance (senior) beleidsadviseur, sociaal domein (zzp)

Geplaatst 16 mrt. 2024
Project ID: YIS 9153117
Plaats
Velsen, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 2 apr. 2024
Einde: 30 sep. 2024
Tarief
70 - 90.75 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 21 mrt. 2024 13:00

Start: zo snel mogelijk voor een periode van 6 maanden

Uren: 28-36 uur

Schaal 10 of 11

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Over ons

In het domein Samenleving zetten we ons met ruim 140 collega's in voor de welvaart en welzijn van de inwoners van de gemeente Velsen. We stellen de vraag van de inwoner centraal en pakken deze zo integraal mogelijk op. De afdeling is verdeeld in een team Zorg, team Regie en opgaven en team Participatie. De afdeling wordt gezamenlijk aangestuurd door drie leidinggevenden. Je komt te werken in het team Regie en Opgaven.

Wat wij vragen

Een enthousiaste en proactieve adviseur die de thema’s binnen het domein Samenleving weet te combineren. Je bent goed op de hoogte van de relevante ontwikkelingen en trends in dit domein en kunt je visie op de noodzakelijke transformatie vertalen in uitvoerbare plannen. Je bent een innovatieve denker en houdt van de dynamiek om met verschillende onderwerpen bezig te zijn.


Je hebt een zeer goed ontwikkelde bestuurlijke antenne en kunt goed omgaan met verschillende belangen op lokaal, regionaal, ambtelijk en bestuurlijk niveau. Je bent uitstekend in staat voortdurend te schakelen tussen diverse rollen: regisseur, projectleider, accounthouder, beleidsontwikkelaar of procesbegeleider. Bij dit alles organiseer je het samenspel met collega’s, uitvoeringspartners en inwoners.


Onderstaand een greep uit de onderwerpen waarmee je aan de slag gaat:

-      Beleidsontwikkelingen van het Sociaal Wijkteam Velsen

-      Accounthouderschap van maatschappelijke partners in het voorveel zoals MEE & de Wering en Stichting Welzijn Velsen

-      We zetten in op het voorkomen en vroegtijdig signaleren van problemen van onze inwoners. Het verder ontwikkelen van ons preventiebeleid is een belangrijke opgave voor de komende jaren.

-      Bij beleidsvorming staat vroegtijdige participatie door inwoners en belanghebbenden hoog op de lijst. We zetten in op een nieuwe verbeterde werkwijze waar je ook een bijdrage in kunt hebben

-      Je springt in op actuele gebeurtenissen in de maatschappij



Wat breng je in elk geval mee? 

·        Je hebt een relevante opleiding op HBO+/WO-niveau

·        Je hebt aantoonbare ervaring in het trekken van complexere opgaven binnen het sociaal domein en kunt goed de samenhang bewaken

·        Je treedt doortastend en besluitvaardig op.

·        Je bent communicatief sterk en hebt een open en verbindende houding.

·        Je bent pragmatisch en resultaatgericht ingesteld.

·        Je weet hoe je in samenspraak met partners en inwoners tot beleid komt.

·        Kennis van en affiniteit met de onderwerpen maatschappelijk vastgoed, is een pré. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten