Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Business Controller

Geplaatst 20 jan. 2022
Project ID: YIS 9108052
Plaats
Bergschenhoek
Uren
36 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 1 feb. 2022
Einde: 30 apr. 2022
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 24-01 13:00

Startdatum inzet: 1-2-2022

Einddatum inzet: 30-4-2022

Opdracht voor 3 maanden met optie tot verlenging

 

Wat je gaat doen

Jouw uitdaging: je adviseert gevraagd en ongevraagd over de financiën bij de gemeentelijke ambities en de daarbij benodigde bedrijfsprocessen. Hierbij maak je gebruik financiële data ter onderbouwing voor de besluitvorming. Dit doe je zowel voor het team Financiën als de gehele organisatie. Je treedt in gesprek met bestuur en directie. Je bent sparring partner voor het management voor verbetervoorstellen met financiële implicaties op tactisch en strategisch niveau, maar ook voor complexe organisatie brede vraagstukken.

 

Je krijgt de vrijheid om jouw expertise in te zetten ter verbetering van onze organisatie. Hiervoor bestaan jouw verantwoordelijkheden onder meer uit:

·        Je analyseert de financiële consequenties van voorgenomen beleid en adviseert daarover het bestuur, directie en het management. Jouw rol ligt in het bewaken van de afgesproken kaders, financieel, beleidsmatig en politiek/bestuurlijk;

·        Je draagt bij aan het opstellen van de verschillende P&C-documenten en de verbetering hiervan;

·        Je vertaalt ontwikkelingen in voorstellen en programma’s in financiële zin. Je neemt de andere afdelingen mee in deze ontwikkelingen en draagt mede zorg voor financiële bewustwording; en

·        Je ondersteunt de organisatie bij het opstellen van financieel beleid.

 

Wie je bent

Je onderzoekt een vraagstuk vanuit meerdere kanten. Hierin onderscheid je meningen van feiten en weet je snel tot de kern of essentie van het vraagstuk te komen. Je legt gemakkelijk verbanden en doorziet snel de financiële implicaties. Je benoemt de consequenties van verschillende methodes en ziet de gevolgen van mogelijke oplossingen. Je houdt hierbij altijd oog voor relevante aspecten, zoals belangen, kwaliteit, kosten, efficiëntie en haalbaarheid. Hierbij heb je oog voor het grotere geheel en de langere termijn. Ook herken je details in gegevens en in gedrag die relevant zijn voor een bepaald patroon. Je haalt de essentiële details uit een complexe hoeveelheid informatie halen. Je adviseert in een politiek bestuurlijke organisatie en stemt jouw communicatie hierop af. Je schat in welke belangen en (tegen)argumenten er zijn en zoekt aan de hand van goede argumenten naar de gemeenschappelijke factor. Je creëert draagvlak voor moeilijke voorstellen en complexe situaties. 

 

Wij vragen

Voor deze rol is gemeentelijke ervaring een vereiste. Wij vragen van jou gedegen financiële kennis en inzicht in bestuurlijke processen. Wij vragen:

·        Je beschikt over universitair werk- en denkniveau, bij voorkeur met een afgeronde opleiding in de richting van bedrijfseconomie of vergelijkbaar. Dit kan ook een hbo opleiding zijn, aangevuld met de nodige cursussen en werkervaring;

·        Je hebt enkele jaren werkervaring als Business Controller, Financieel Adviseur of in een vergelijkbare rol; 

·        Je beschikt bij voorkeur over kennis en ervaring met het Besluit Begroting en Verantwoording of bent in staat je hierin snel te verdiepen en deze kennis eigen te maken.

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten