Gemeenteprojecten

Beleidsmedewerker WMO

Geplaatst 8 feb. 2021
Project ID: YIS000435
Plaats
Ridderkerk
Duur
6 maanden
(28 feb. 2021 - 31 aug. 2021)
Tarief
Unknown

Wat we zoeken is een beleidsadviseur 2.0: een professional die z’n schouders eronder zet door samen te werken met onze maatschappelijke partners. Iemand die snapt hoe maatschappelijk ondernemen in de praktijk werkt.

 

Naast de dagelijkse contacten met je collega’s van de andere beleidsterreinen, ben je contactpersoon van externe samenwerkingspartijen en treedt je op als vertegenwoordiger van onze gemeentes. Je gaat proactief het gesprek aan met inwoners, vrijwilligers, instellingen en collega’s, om zo het beste voor onze inwoners te realiseren.

 

Je bekijkt de maatschappelijke vraagstukken vanuit meerdere invalshoeken en legt daarbij steeds de verbinding met de afspraken uit de collegeprogramma’s van de gemeenten en verliest daarbij de effecten voor de lange termijn niet uit het oog. Als beleidsmedewerker is geen dag hetzelfde, dus je kunt goed schakelen tussen allerlei taken.

 

Het creëren van draagvlak (intern en extern) vindt je een mooie uitdaging. Ook het adviseren van bestuurders en het schrijven van besluitvormingsdocumenten beheers je goed. Je werkt op een gedegen en procesmatige manier. Bestuurders geef je een goed doortimmerd advies over de ontwikkelingen op je vakgebied. En je bent bekend met de jaarlijkse planning & control cyclus binnen een gemeente, waaraan de beleidsadviseur binnen de BAR een belangrijke bijdrage leveren.

 

Daarvoor heb je de bagage al in huis: HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur aangevuld met werkervaring van tenminste 3-5 jaar als beleidsadviseur. Jij ziet het als een uitdaging om mee te bouwen aan de doorontwikkeling van het team SD, alsmede aan de BAR-organisatie als geheel. Je bent communicatief sterk, een prettige én stevige gesprekspartner. Je bent in staat om zelfstandig te werken, te pionieren en staat stevig in je schoenen.

 

Takenpakket beleidsadviseur WMO

Wat we vragen, is creativiteit, verbindingskracht en bestuurlijke sensitiviteit.

 

Op dit moment kan het takenpakket voor de nieuwe medewerker bestaan uit onderstaande werkzaamheden. Bij dit alles speelt de samenwerking met de lokale WMO-adviesraden een belangrijke rol. Dit takenpakket is een indicatie en zal in overleg met de andere beleidsadviseurs WMO worden voormgegeeven.

 

Doelgroepvervoer (maatwerk, collectief en leerlingen)

Verbinding op gebied van Wonen, Welzijn en Zorg (verschillende projecten en platforms, waaronder ook het overleg met de zorgverzekeraars)

Hervorming langdurige zorg

Voorkomen huiselijk geweld (en kindermishandeling)

Accounthouder MEE Rotterdam Rijnmond

.

We zoeken iemand met een integrale blik, die alle schakels in het proces effectief weet te verbinden maar ook goed kijkt naar gevolgen op het proces en de inhoud, stimuleert en organiseert. Je legt verbanden, je brengt synergie tussen activiteiten aan.

 

Het hebben van ervaring als beleidsadviseur bij een gemeente is een voorwaarde.

 

Verdieping / eigen toevoeging vacature

Het hoeft niet direct een ervaren senior te zijn. Het is best een ervaren team van vier. Zij gaan in overleg met elkaar een takenpakket opstellen en dat laten uitvoeren. De kans is groot dat de korte klussen en taken op het lijstje van deze inhuurkracht komen. Er lopen een aantal aanbestedingen/politiek gevoelige en interessante onderwerpen. Het gaat echt om beleidswerkzaamheden met betrekking op de WMO. Niet per se jeugd en participatie.

 

HBO/WO opleiding, kennis en ervaring met de WMO als beleidsmedewerker. Absolute must dat iemand al enkele jaren als beleidsadviseur wmo bij een gemeente heeft.

 

Sollicitatie deadline is vrijdag ochtend 12 feb om 08:00 uur en het is een opdracht tussen de 32/36 uur p.w. met met optie tot verlenging.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten