Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

(Verander)manager Dienstverlening (ZZP - Freelance)

Geplaatst 3 sep. 2020
Project ID: YIS000158
Plaats
Waalre
Uren
24 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 okt. 2020
Einde: 1 apr. 2021
Tarief
0 - 95 €/uur

Waalre is een kleine gemeente, waar onze medewerkers een breed takenpakket uitvoeren in een open werksfeer met korte lijnen. Samen met ongeveer 115 medewerkerszorgen wij voor een daadkrachtige dienstverlening op een transparante en energieke manier. Daar zijn wij trots op!


Voor de afdeling Dienstverlening is het van belang dat er een tijdelijke manager komt die de rust brengt. Een prettige persoonlijkheid die goed kan luisteren en verbinden. We zijn in deze situatie uitdrukkelijk niet op zoek naar een verandermanager.


Excellente dienstverlening is onderdeel van onze gezamenlijke missie. Dienstverlening is van ons allemaal. Als Manager Dienstverlening ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van die gemeentelijke dienstverlening. Jouw visie en enthousiasme zorgen dat we ons als organisatie op dit vlak blijven ontwikkelen. Je hebt zicht op landelijke (digitale) ontwikkelingen en denkt vanuit de inwoner. Werken vanuit de bedoeling is voor jou vanzelfsprekend.


Samen met de gemeentesecretaris, de managers Bedrijfsvoering, Leefomgeving en Samenleving vorm je het managementteam. Hiermee ben je medeverantwoordelijk voor de effectiviteit van de organisatie in zijn geheel en het realiseren van de gestelde bestuurlijke en ambtelijke doelen.

Je geeft leiding aan de afdeling Dienstverlening en bent de ‘linking pin’ naar de stichting ‘Het Huis van Waalre’. Jouw vernieuwende en ondernemende blik zorgt ervoor dat de kansen die ons mooie multifunctionele gemeentehuis biedt benut worden.

 

De afdeling

De afdeling Dienstverlening bestaat uit circa 25 medewerkers verdeeld over twee teams:

1.   Inwonerszaken (burgerzaken, gemeentelijk contactcentrum, postkamer en bodetaken)

2.   VTH (Vergunningen, Toezicht en Handhaving)

Externe- en interne ontwikkelingen vertaal je naar de praktijk en je zorgt ervoor dat de medewerkers van de afdeling Dienstverlening daarmee aan de slag kunnen.

 

We werken vanuit een visie op dienstverlening die gekenmerkt wordt door ‘hostmanship’. De komende periode gaan we het accent leggen op e-dienstverlening en verbeteren van de telefonische bereikbaarheid.

Ook de komst van de nieuwe Omgevingswet vraagt om een hernieuwde visie op dienstverlening binnen met name het ruimtelijk domein/vergunningverlening.


Zijn wij een match?

We zijn op zoek naar een manager met een heldere strategische visie. Stabiel en besluitvaardig, analytisch en koersvast, vernieuwend en creatief, samenwerkingsgericht, laagdrempelig en zichtbaar.


Een manager die kaders geeft en voorbeeldgedrag laat zien. Een manager die coacht,

faciliteert en ruimte en vertrouwen geeft, zodat de medewerkers kunnen groeien. 

Iemand die de verschillende rollen binnen de gemeente bewaakt, om kan gaan met tegenstrijdige belangen en die in staat is de organisatie en het bestuur te verbinden. Dit alles in een sfeer waarin fouten gemaakt mogen worden, collega’s elkaar aanspreken én successen worden gevierd.


Je beschikt over een academisch werk- & denkniveau. Je hebt aantoonbare managementervaring en bij voorkeur ervaring in een (politiek) bestuurlijke omgeving. Je hebt affiniteit met een of meerdere taakvelden van de afdeling.


Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten