Gemeenteprojecten

Verkeerskundige / Medewerker mobiliteit

Geplaatst 26 jun. 2020
Project ID: YIS00097
Plaats
Helmond
Duur
6 maanden (13 jul. 2020 - 31 dec. 2020)
Uren/week
28 uur/week
Tarief
Unknown

Over gemeente Helmond

Werken bij de gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al hebben we voor onze stad mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging. Natuurlijk hebben we als gemeente nog steeds veel te maken met regelgeving die we moeten handhaven, maar in veel gevallen is er ruimte om samen met anderen tot oplossingen te komen. Ons standaard antwoord is niet ‘Nee, mits’, maar ‘Ja, tenzij’. 


Over de afdeling 

Als Verkeerskundige / Medewerker Mobiliteit werk je binnen het cluster Mobiliteit van de afdeling Ondernemen & Ontwikkelen (O&O). Met je collega’s zorg je voor de juiste randvoorwaarden, zodat inwoners en ondernemers maximaal kunnen ondernemen, wonen en leven. Dat doen we samen met partners en stakeholders; integraal en vraaggericht. De afdeling werkt van buiten naar binnen en stelt het netwerk centraal; de behoefte en ontwikkelingen in de markt en de omgeving om ons heen zijn richtinggevend hiervoor. Daarnaast komen de werkzaamheden voort uit provinciaal of landelijk beleid. 


Helmond is de City of Smart Mobility. Wij werken aan de mobiliteit van de toekomst, niet alleen voor onze stad, maar ook voor de regio, Nederland en Europa.


Als Verkeerskundige / Medewerker Mobiliteit… 

Werk je samen met je collega’s aan een goed bereikbare stad voor bedrijven en inwoners en heb je onder andere met de volgende thema’s te maken:

 Integrale oplossingen. Je maakt schetsontwerpen die je in overleg met jouw collega’s vertaalt naar integrale oplossingen voor de ruimtelijke problematiek.

 Verkeerskundige vragen en verzoeken. Je bent aanspreekpunt van de inwoners en bedrijven en zorgt voor een snelle en klantvriendelijke afhandeling van vragen en verzoeken.

 Adviseren over niet-reguliere aanvragen voor gehandicaptenparkeerplaatsen op kenteken en het afhandelen van bezwaarschriften op afgekeurde aanvragen voor gehandicaptenparkeerplaatsen op kenteken.

 Het adviseren, opstellen en verwerken van besluiten met betrekking tot betaald- en vergunninghoudersparkeren.

 Je ondersteunt en adviseert in de beleidsvoorbereiding op het gebied van verkeer en vervoer, met name op het gebied van parkeren en actieve mobiliteit (lopen en fietsen).

 Advisering. Je geeft inhoudelijke adviezen binnen diverse projecten, maar ook aan het bestuur.

 Door middel van het analyseren van diverse onderzoeken verzamel je verschillende data en breng je op basis hiervan de effecten van mogelijke verkeerskundige oplossingen in kaart.

 (Deel)projectleiding voor projecten op het gebied van parkeren en actieve mobiliteit.


Wij vragen 

Een afgeronde hbo opleiding richting verkeerskunde, mobiliteit of vergelijkbaar.

 Affiniteit met verkeersonderzoeken

 Kennis van digitale ontwerpsoftware (bijvoorbeeld Microstation).

 Een pragmatische en klantgerichte instelling.

 Politiek bestuurlijke sensitiviteit om gedragen (deel)projecten te realiseren.


Verder is het natuurlijk van belang dat je je kunt vinden in de kernnormen van de gemeente Helmond die staan voor onze cultuur:  Mensen: verbinding, samenwerking, open houding, teamgericht

 Verandering: aanpassing aan omgeving, flexibiliteit, omgaan met tegengestelde belangen

 Resultaat: doelgerichtheid, plannen & organiseren

 (Vak)intelligentie: nieuwsgierig, nieuwe ideeën aandragen, omgaan met complexiteit

Nu solliciteren

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten