Gemeenteprojecten

Vergunningverlener WABO

Geplaatst 8 sep. 2020
Project ID: YIS000163
Plaats
Helmond
Duur
1 jaar
(28 sep. 2020 - 25 sep. 2021)
Uren/week
36 hrs/week
Tarief
Unknown

Heeft de wet- en regelgeving binnen de bouw geen geheimen voor jou? Denk jij out-of-the-box? Kun jij creatief meedenken met de klant? Dan ben jij misschien wel de medewerker op interim basis die bij ons past en ons kan ondersteunen. Wij zijn namelijk op zoek naar een casemanager / vergunningverlener WABO.


Als Casemanager Bouwen adviseer je vanuit verschillende oogpunten (technisch en juridisch) bij de behandeling van Wabo aanvragen. Je trekt vergunningen waar nodig in en behandelt zienswijzen. De Casemanager die wij zoeken is een juridische alleskunner met voorliefde voor de publieke sector en de Wabo. Vanuit deze rol bouw jij mee aan de stad. Denk hierbij aan Brainport, De Braak, Het Speelhuis. Je werkt binnen een team van 20 collega’s. Belangrijk om te weten is dat deze functie voor een deel solistisch is, maar voor een zeker zo groot deel veel vraagt van je samenwerking skills in de hele keten vanaf idee tot aan vergunningverlening. Voor het uiteindelijk verlenen van de vergunning en het waarborgen van de kwaliteit ervan, ben je afhankelijk van je collega’s. Denk hierbij aan onze juristen, projectleiders, programmamanagers, beleidsadviseurs, enzovoorts. Verder heeft het team de mooie uitdaging om de wet- en regelgeving waar mogelijk te verminderen en begrijpelijk te maken voor burgers en ondernemers. Het uitgangspunt is dat zij efficiënt geholpen worden bij hun vergunningsaanvragen door stevige professionals met de juiste expertise.


Passen wij bij jou….?

Werken bij de Gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al hebben we voor onze stad mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging. Natuurlijk hebben we als gemeente nog steeds veel te maken met regelgeving die we moeten handhaven, maar in veel gevallen is er ruimte om samen met anderen tot oplossingen te komen. Ons standaard antwoord is niet ‘Nee, tenzij’, maar ‘Ja, mits’. 


Met de volgende thema’s krijg je te maken………

Je bent regisseur en zorgt ervoor dat je vroegtijdig betrokken wordt bij de toetsing, zodat de aanvraag de meeste kans van slagen heeft. Communicatie: Wij zijn van mening dat in gesprek zijn met de klant het sleutelwoord tot succes is. En dan bedoelen we ‘klant’ in de breedste zin van het woord: of het nou een burger, ondernemer, projectleider van de gemeente of een wethouder is. Jij bent een echte adviseur en bevindt je daar waar je klant is: wellicht is dat achter een bureau, maar dit kan evengoed op locatie zijn bij de ondernemer die een vraag heeft. Weet dat je in deze functie niet enkel bezig bent met het beoordelen en adviseren van de vergunningsaanvragen, maar we je een diversiteit aan werkzaamheden te bieden hebben. Denk hierbij aan het meedenken in beleid, procesoptimalisatie en het maken van jaarplanningen. De Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) is de basis voor een groot deel van de vergunningen in het domein van de fysieke leefomgeving. De Wabo maakt het mogelijk om, binnen een project, met één omggevingsvergunning verschillende activiteiten (bouw, aanleg, oprichten, gebruik) uit te voeren.


Jij bent de ideale kandidaat als jij beschikt over….

- HBO werk- en denkniveau in de vorm van een afgeronde juridische of bouwkundige opleiding ( MER, bouwkunde, bouwtechnische bedrijfskunde, planologie).

- werkervaring in een soortgelijke functie bij een andere (lokale) overheidsinstelling.

- voelsprieten voor de hoofd- en bijzaken bij elk dossier dat je in behandeling hebt.

- goede communicatie skills. Je bent een sterke verbinder en kunt omgaan met tegenstrijdige belangen.


Natuurlijk vindt je je in de kernnormen, die staan voor onze cultuur.

 Mensen: verbinding, samenwerking, open houding, teamgericht

 Verandering: aanpassing aan omgeving, flexibiliteit, omgaan met tegengestelde belangen  Resultaat: doelgerichtheid, plannen & organiseren

 (Vak)intelligentie: nieuwsgierig, nieuwe ideeën aandragen, omgaan met complexiteit 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten