Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Vergunningcoördinator WABO

Geplaatst 3 feb. 2021
Project ID: YIS000421
Plaats
Barendrecht
Periode
6 maanden
Start: 31 mrt. 2021
Einde: 29 sep. 2021
Tarief
Onbekend

De BAR-organisatie werkt voor de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Drie zelfstandige gemeenten, één moderne uitvoeringsorganisatie. Werken in een groot gebied met veel bedrijvigheid, 125.000 inwoners en drie gemeentebesturen: uniek en uitdagend!

Het cluster Ruimtelijke Ontwikkeling houdt zich bezig met ruimtelijke ontwikkelingen van ontwerp tot aan beleid, van plannen maken tot het ontwikkelen ervan, en van vergunningverlening tot het houden van toezicht. Het cluster bestaat uit vijf teams, te weten team Ruimtelijke Ordening, team Gebiedsontwikkeling & Haalbaarheid, team Ontwerp Ruimtelijke Kwaliteit, team Omgevingsvergunningen en team Wabo Toezicht & Juridische Handhaving.

Het team Omgevingsvergunningen beoordeelt (concept)aanvragen voor omgevingsvergunningen en sloop- en gebruiksmeldingen aan de hand van Wet- en regelgeving (inclusief zienswijzen, bezwaar en beroep). Voert overleg en maakt afspraken met aanvragers en ketenpartners. Verder verzorgt het team het secretariaat voor de Welstandscommissie, de administratie van aanvragen, CBS statistieken, accountantscontroles en het functioneel applicatiebeheer.


Wat ga je doen?

Als vergunningcoördinator behandel je aanvragen voor een omgevingsvergunning op het gebied van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (WABO en vanaf 2021 de Omgevingswet). Je kunt hierbij denken kappen, (ver)bouwen en sloopplannen. Met jouw kennis en ervaring ben je in staat om zelfstandig eenvoudige, maar ook complexe aanvragen, te analyseren, te beoordelen en te coördineren.

Een vergunningcoördinator bij een gemeente – in ons geval zelfs drie gemeenten – komt óók voor juridische vraagstukken te staan en vraagstukken op het gebied van bouwveiligheid. Om een goede analyse te kunnen maken leg je verbindingen met interne en externe adviseurs. Hierbij kan je denken aan ruimtelijke adviseurs, verkeerskundigen, constructeurs, brandweer, juristen en toezichthouders. Na de analyse breng je, waar nodig, een integraal advies uit richting management en bestuur over de behandeling en afhandeling van de aanvraag of melding. Ook de aanvrager en alle betrokkenen worden door jou geïnformeerd. Uiteindelijk stel je de beschikking op met de daarbij behorende rapportages, beoordelingen en alle overige correspondentie.

Je initieert en draagt actief bij aan het ontwikkelen van beleid dat breed en complex kan zijn en vaak raakvlakken heeft met andere vakgebieden en beleidsterreinen


Wat vragen wij?

Je beschikt over HBO denk- en werkniveau en hebt kennis van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (WABO). Het bezit van het diploma AWB II is een pré. Wij vinden het belangrijk dat je in korte tijd veel werk kunt verzetten en in staat bent om zelfstandig en resultaatgericht te kunnen werken. Je bent stressbestendig en kunt omgaan met agendaturbulentie. Je bent creatief en oplossingsgericht. Je hebt daarbij het lef om van de gebaande paden af te wijken en over bestaande structuren heen te kijken. Verder beschik je over zeer goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid. Je beschikt over een pro-actieve houding en klantgerichtheid.


Minimaal aantal recente en relevante jaren werkervaring is 3 jaar.

 

Must haves (knockouts)?

·        ABW I.

·        Zelfstandig kunnen werken!

·        In staat zijn om zelfstandig eenvoudige, maar ook complexe aanvragen, te analyseren, te beoordelen en te coördineren.

·        Pro-actieve houding.

 

Pre's?

·        Ervaring met Suite4Omgevingsdiensten

·        ABW II


Sollicitatie deadline is woensdag 10 jan om 10:00 uur.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten