Gemeenteprojecten

Toezichthouder Bouw

Geplaatst 11 mei 2020
Project ID: YIS00049
Plaats
Helmond
Duur
7 maanden
(25 mei 2020 - 31 dec. 2020)
Uren/week
36 hrs/week
Tarief
Unknown

Sta jij sterk in je schoenen en durf jij handhavingsmaatregelingen te nemen? Denk jij in oplossingen? En is de ‘bouw’ je lust en je leven? Dan zou jij wel eens onze nieuwe collega kunnen zijn!


Over gemeente Helmond

Werken bij de gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al hebben we voor onze stad mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging. Natuurlijk hebben we als gemeente nog steeds veel te maken met regelgeving die we moeten handhaven, maar in veel gevallen is er ruimte om samen met anderen tot oplossingen te komen. Vanuit onze ‘Visie op Naleving’ zijn wij er niet primair om te handhaven, maar zorgen wij voor naleving. We doen dit zoveel mogelijk samen. Ons standaard antwoord is niet ‘Nee, mits’, maar ‘Ja, tenzij’.


Over de functie

Als Toezichthouder bouw houd je toezicht op nieuwbouw projecten. Je controleert of bouwwerkzaamheden conform vergunning worden uitgevoerd. Je werkt zelfstandig maar kan altijd sparren met je collega’s binnen je team. Je komt te werken binnen team Veiligheid & Naleving en rapporteert aan de Coördinator bouwtoezichthouders.


Met de volgende thema’s krijg je te maken………

 Communicatie: Je bent duidelijk en open in je communicatie. Wanneer je gelooft in een oplossing motiveer je die met overtuiging én met gedegen argumenten. Net als in je rapporten blijf je daarbij altijd helder in je communicatie en zijn feiten de basis van het gesprek.

 Beslissingen nemen: Tijdens je werkzaamheden sta jij sterk in je schoenen en durft daarom indien nodig te handhavingsmaatregelen te treffen.

 Digitaal toezicht: Je gaat werken met een digitale checklist. Hierin ga je samen met je collega’s een weg vinden.

 Wetgeving: Door de komst van de wet Private Kwaliteit Borging zullen de werkzaamheden verschuiven, en ga je je uiteindelijk vooral richten op de complexere gebouwen. De ideale kandidaat beschikt over:

 Relevante HBO opleiding met aanvullend minimaal 3 jaar ervaring in de bouwwereld (bouwkunde, bouwtechnische bedrijfskunde, planologie)

 Aanvullende cursussen zoals een specialistische opleiding ambtenaar Bouw- en woningtoezicht, bijvoorbeeld ABW 1 en 2.

 Werkervaring in een bouw gerelateerde functie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een baan als bouwkundige bij een architectenbureau, een projectontwikkelaar, een aannemer of een woningbouwvereniging. Als je nu een soortgelijke functie hebt bij een andere (lokale) overheidsinstelling, is dat natuurlijk helemaal mooi meegenomen.

 Voelsprieten voor de hoofd- en bijzaken bij elk dossier dat je in behandeling hebt. Aan welke zaken moet je veel aandacht besteden en wat is minder belangrijk.

 Goede communicatieve vaardigheden waarbij je om kunt gaan met tegenstrijdige belangen. Verder is het natuurlijk van belang dat je je kunt vinden in de kernnormen van de gemeente Helmond die staan voor onze cultuur:

 Mensen: verbinding, samenwerking, open houding, teamgericht

 Verandering: aanpassing aan omgeving, flexibiliteit, omgaan met tegengestelde belangen  Resultaat: doelgerichtheid, plannen & organiseren

 (Vak)intelligentie: nieuwsgierig, nieuwe ideeën aandragen, omgaan met complexiteit

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten