Gemeenteprojecten

Test coördinator

Geplaatst 25 sep. 2020
Project ID: YIS000177
Plaats
Dordrecht
Duur
3 maanden
(5 okt. 2020 - 31 dec. 2020)
Uren/week
16 hrs/week
Tarief
Unknown

Heb jij ervaring als testcoördinator en wil je deze ervaring inzetten een functie binnen een dynamische, complexe omgeving?


Testcoördinator

voor het project Nieuw HR-systeem

 

Wat ga je doen?

Je komt te werken in een lopend project met 4 deelprojectleiders, 1 projectmanager en betrokken leveranciers. De opdracht is duidelijk en tegelijk enorm uitdagend; de implementatie van een nieuw, passend, wendbaar en gedragen HR-systeem voor de Drechtsteden binnen 6 maanden. Een project in de spotlight, waarbij het HR-systeem een wezenlijke impact heeft op de gehele bedrijfsvoering en dienstverlening van het SCD voor de nabije en verdere toekomst.

 

Als Testcoördinator zorg je, als vervanger van de huidige testcoördinator, dat het testproces wordt voortgezet. De functionele testfase met beheer en professionals is inmiddels afgerond. De focus ligt nu op het uitvoeren van a) Ketentesten, voortkomend uit de gerealiseerde koppelingen en de conversie van gegevens richting het nieuwe HR-systeem en b) functioneel testen met gebruikers.

 

Het gaat in het project om een grote en complexe migratie van 1 omgeving naar tenminste 10 omgevingen. Hierbinnen coördineer jij, binnen de reeds gestelde kaders en aanpak, de testwerkzaamheden en ben je samen met de deelprojectleiders verantwoordelijk voor een gedegen testresultaat.  

 

Je voert het dagelijks management van het testen uit, waaronder het aansturen van de collega's op basis van het testplan. Je draagt integraal zorg voor het vastleggen van de testresultaten en het verwerken van de bevindingen i.s.m. onze leverancier (AFAS).

Je toetst en begeleidt alle processtappen in het deelproject en bent verantwoordelijk voor organisatie, planning, kwaliteit, informatie en communicatie. Je bent in staat om een vertaalslag te maken van de projectactiviteiten naar de doelgroepen en deze te begeleiden, waar meerdere belanghebbenden en vakgebieden bij betrokken zijn. Daarin heb je een richtinggevende en sturende rol.


Je fungeert verder als sparringpartner voor het kernteam van projectleiders, weet de behoeften te analyseren en te vertalen naar adviezen voor oplossingsrichtingen.

Je bent een verbinder, houd je einddoel voor ogen en brengt voor alle betrokkenen structuur aan.

Als gebaande paden niet naar het gewenste resultaat leiden, vind en creëer je nieuwe wegen richting het resultaat. Je dicht het gat tussen de praktijk en de doelen van het project en scheidt daarbij hoofd- van bijzaken.

 

Met jouw energieke persoonlijkheid weet je als volwaardig gesprekspartner te fungeren binnen het project. Je legt verantwoording af aan de projectleiders en projectboard over voortgang en resultaten en je zorgt voor de benodigde input voor (tussentijdse) rapportages en besluitvorming.

 

Wat neem je mee?

·        HBO werk- en denkniveau;

·        Tenminste 2 jaar relevante ervaring binnen een complexe omgeving;

·        Aantoonbare ervaring met Testen en Koppelingen ;

·        Kennis en ervaring met AFAS is een grote pré;

·        Kennis en ervaring in het domein HR-systemen is een grote pré;

·        Kennis van en ervaring met project- en procesmanagement en de relevante methodieken;

·        Resultaatgerichte oplossingsgerichte houding

·        Energieke persoonlijkheid met het vermogen anderen te inspireren en motiveren;

·        In staat om mensen te (ver)binden;

·        Ondernemend en slim;

·        Analytische vaardigheden en conceptueel denkvermogen.

 

Waar kom je te werken?

Het Servicecentrum Drechtsteden (SCD) levert aan zeven Drechtstedengemeenten en drie regionale organisaties kwalitatief hoogwaardige en efficiënte diensten op het gebied van Financiën, Informatisering, Automatisering, Documentaire Informatievoorziening, Communicatie, Inkoop, Facilitaire Zaken, Juridische Zaken en Personeel & Organisatie. Wij voeren niet alleen uit. Wij zijn het eerste servicecentrum binnen de Nederlandse overheid dat de partners ook op het gebied van advies en beleidsvorming samenbrengt.


Duur: t/m 31 december 2020 met optie tot verlenging.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten