Gemeenteprojecten

Sr. planoloog / Medewerker Ruimtelijke Ontwikkeling

Geplaatst 28 jan. 2021
Project ID: YIS000405
Plaats
Valkenswaard
Duur
1 jaar
(13 feb. 2021 - 12 feb. 2022)
Tarief
60 - 80 €/hr

Dit is Valkenswaard Valkenswaard heeft een echt Brabants karakter: hartelijk, groen en bourgondisch. Gelegen aan de zuidkant van Eindhoven, met 31.000 inwoners en een rijke natuur die in de top 10 van Europa schittert. Een enorm groene gemeente met kwaliteit voor leven, waarin het geweldig wonen, werken en recreëren is. Een mooie plek voor inwoners en bezoekers. Zeker voor jongeren en jonge gezinnen. Het Valkenswaard van nu staat krachtig door een rijk verleden. Ooit Europese hoofdstad van de Valkerij en nu bakermat van onder meer de innovatieve brainportindustrie: Valkenswaard bewijst al eeuwen vanuit niets, iets te kunnen maken. Een Valkenswaardenaar stroopt dan ook graag de mouwen op, en als het kan het liefst met elkaar. Zelfs op internationaal niveau, waar het bloemcorso en de paardensportevents op de kalender staan. Dit DNA voel je terug in onze gemeentelijke organisatie. We staan open voor wie er leeft, onderneemt of er gewoon graag komt. Samenwerken en samen iets maken, daar houden we van! Zo hebben we onze inwoners betrokken bij het opstellen van de Toekomstvisie 2030, die inmiddels al jaren ons richtsnoer is. De aansluitende kernwaarden Empathisch, Gelijkwaardig, Oplossingsgericht en Daadkrachtig bepalen hoe we te werk gaan. Er zijn al veel fans van Valkenswaard. Ben jij de volgende?


Jij, als ervaren allrounder, beoordeelt als enthousiaste, proactieve beleidsadviseur ruimtelijke initiatieven. Je behandelt, ruimtelijke ordeningsverzoeken en informeert en adviseert het bestuur, initiatiefnemers en burgers in het proces rondom RO-procedures Hierbij ben je verantwoordelijk voor diverse (complexe en bijzondere) planologische procedures, zowel de inhoudelijk, procesmatige als de juridische begeleiding. Je bent de spil in het proces die zowel intern als extern belangen tegen elkaar afweegt en zorgt voor een integraal advies. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies en je doet verbetervoorstellen. Je hebt een verbindende rol en hebt daarbij veel contact met verschillende afdelingen, belangenorganisaties en burgers en bedrijven. De projecten waaraan je werkt zowel (woningbouw)ontwikkelingen in het stedelijk als in het landelijk gebied. Tevens ben je verantwoordelijk voor planschade-/ nadeelcompensatierisico's en adviseren over de afhandeling van planschade- en nadeelcompensatieclaims. Daarnaast bereiden we ons natuurlijk voor op de inwerkingtreding van de Omgevingswet in 2022. Je zal een bijdrage leveren aan de Omgevingsvisie en bent verantwoordelijk voor het opstellen van Omgevingsplannen. Je werkt en denkt integraal, voor initiatiefnemers, collega's, college en raad. Je onderhoudt in- en externe contacten en levert inhoudelijke expertise op beleidsmatig- en juridisch niveau. Tevens vertegenwoordig je de gemeente in (rechts)zittingen bij de rechtbank en de Raad van State.


Dit ben jij

- Je hebt een hbo of universitaire opleiding afgerond in de richting planologie, sociale geografie of vastgoedontwikkeling.

- je hebt ruime werkervaring als adviseur van ruimtelijke ontwikkelingsprojecten.

- Je bent een verbinder, zelfbewust, stressbestendig en staat open voor de veranderende rol van de overheid. Je gelooft erin dat participatie ruimtelijke procedures eenvoudiger kan maken. Je staat open voor verandering of verbetering van bestaande of nieuwe processen.

- Je bent omgevingsbewust en bent goed geïnformeerd over vakinhoudelijke, organisatorische, maatschappelijke en politieke ontwikkelingen of andere relevante omgevingsfactoren. Je weet dit te vertalen naar mogelijkheden en kansen voor initiatiefnemers.

- Je hebt een resultaatgerichte en initiatiefrijke houding en werkt daarbij graag samen met collega's en de samenleving.

- Je hebt een politieke antenne en beschikt over de flexibiliteit die het werken in een bestuurlijke context vraagt.

- Je bent sterk in processen en de vertaling hiervan naar de werkpraktijk.

- Je hebt goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden.

- Je kan zelfstandig werken.

- Je bouwt en onderhoudt diverse netwerken, zowel intern als extern.


Sollicitatie deadline is vrijdag 12 feb om 10:00 uur.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten