Gemeenteprojecten

Senior Projectmanager RO (woningbouw)

Geplaatst 8 sep. 2020
Project ID: YIS000160
Plaats
Zwijndrecht
Duur
6 maanden
(14 sep. 2020 - 31 mrt. 2021)
Uren/week
16 hrs/week
Tarief
Unknown

Wij zoeken een ervaren senior projectmanager die warm wordt van het realiseren van woningbouwontwikkelingsprojecten. Projecten aansturen vind jij een uitdaging en je gaat voor het beste resultaat. Wil je mooie projecten, dan kom je bij ons werken als senior projectmanager!


Wat ga je bij ons doen?

Als senior projectmanager ga je aan de slag met het woningbouwontwikkelingsproject Noordoevers in Zwijndrecht.

 

De gemeenteraad van Zwijndrecht maakt zich sterk voor het tot ontwikkeling komen van Noordoevers binnen de huidige raadsperiode. Noordoevers kan door mogelijkheden om (dure) woningen te realiseren een bijdrage leveren aan de uitvoering van het raadsprogramma en de regionale groeiagenda, zowel kwalitatief als kwantitatief. Uiteindelijk zullen er 300 a 400 woningen gerealiseerd worden. Het landschap is het uitgangspunt van de ontwikkeling waar de woningbouw zich in moet voegen.

 

Jij bent integraal verantwoordelijk voor het uitvoeren van dit project. Je geeft leiding aan diverse (deel)projecten en bent verantwoordelijk voor het resultaat, de sturing, middelen, rollen, taken, bevoegdheden en rapportage hierover. Jouw focus ligt op het uitvoering geven aan de opdracht, het opzetten, organiseren van en leiding geven aan multidisciplinaire projectteams alsmede sturing en verantwoordelijkheid nemen op het te behalen resultaat. Je bent een stevige gesprekspartner op tactisch en soms strategisch niveau, en gewend om te werken in een complexe ambtelijke en bestuurlijke omgeving.


Je draagt daarbij zorg voor het managen van de risico’s van project en opdrachtgever, de verwachtingen van de omgeving en van afspraken met opdrachtgever, (deel)projectleiders en met externe partners. Je stuurt op de voortgang van jouw project en bent aanspreekpunt en klankbord voor (deel)projectleiders en leden van het projectteam. En je zorgt tegelijk voor de samenhang van het project in de gemeentelijke organisatie.

 

Wat neem je mee?

·        Wo werk- en denkniveau en minimaal een afgeronde relevante HBO opleiding;

·        Minimaal 6 jaar ervaring en brede kennis en van project- en /of programmamanagement in (bij voorkeur) een gemeentelijke organisatie;

·        bewezen trackrecord in woningbouwprojecten van deze omvang en complexiteit

·        Ruime ervaring met diverse vormen van gebiedsontwikkeling;

·        Ervaring met conceptontwikkeling en realiseren van diverse functies (als woningen, bedrijven, etc.) en met binnenstedelijke ontwikkelingen.

 

Je bent een ervaren projectmanager die van aanpakken weet. Coördineren, plannen en organiseren zit in je genen. Je bent autonoom, enthousiast en energiek. Je hebt strategisch inzicht, bent zakelijk ingesteld en een collegiale teamspeler. Je beschikt over een gezonde dosis inlevingsvermogen, organisatiesensitiviteit en zelfreflectie. Je schakelt makkelijk en hebt overtuigingskracht. Je hebt een grote mate van verantwoordelijkheid en je werkt vanuit een verbindende rol waarbij transparantie centraal staat.

 

Je brengt ruime ervaring mee in het optreden in overlegsituaties en het daarin toelichten en verdedigen van het standpunt van de gemeente alsmede het doen van voorstellen. Je bent een goede netwerker en een gewaardeerd gesprekspartner met uitstekende communicatieve vaardigheden. Jij moet beschikken over onderhandelingsvaardigheden en ontwikkelingsgerichtheid. Politiek en bestuurlijk bewust zien we voor deze rol als een basisvaardigheid. Jij moet doortastend kunnen handelen.

 

Waar kom je te werken?

Je komt te werken bij het intergemeentelijk projectmanagementbureau (iPM) in het cluster Management en Ondersteuning van de gemeente Dordrecht. Wij werken, samen met (regionale) ketenpartners, aan een leefbare en aantrekkelijke stad en regio. Bij iPM werken circa 60 professionals (projectmanagers en -secretarissen) aan het realiseren van complexe, maatschappelijke en fysieke projecten. Ons werkveld is regionaal en wij opereren vanuit de standplaatsen Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam en Alblasserdam. Voor deze rol werk je voornamelijk vanuit Zwijndrecht.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten