Gemeenteprojecten

Senior Database Administrator - Oracle upgrade

Geplaatst 5 feb. 2021
Project ID: YIS000429
Plaats
Dordrecht
Duur
7 maanden
(28 feb. 2021 - 29 sep. 2021)
Tarief
0 - 90 €/hr

Van meervoudige database upgrades word jij blij! Jij zet hiervoor jouw veelvuldige Oracle kennis in. Onder druk kan jij presteren, je denkt analytisch mee boven je vakgebied en bent in staat mensen aan te sturen om te zorgen dat ze mee gaan. Naast parate up-to-date Oracle kennis en ervaring is er ruimschootse ervaring vereist als technische projectleider/coördinator om in dit project succesvol te kunnen acteren.


Waar kom je te werken?

Je komt te werken in team DBA (Database Administrator). Je gaat aan de slag met het Oracle upgrade project samen met twee Sr. Database Administrators ( jij en een andere collega), een technische Applicatie specialist en een Projectleider ICT. Als team staan wij voor en naast de klant. De totale ICT afdeling heeft ongeveer 80 collega's. Onze corebusiness is het implementeren en beheren van informatiesystemen voor de Drechtsteden.

 

Wie zijn wij?

Het Servicecentrum Drechtsteden (SCD) is de verbindende kracht achter zeven gemeenten en een aantal regionale organisaties binnen de Drechtsteden. We bieden ondersteunende diensten op het gebied van Financiën, Juridische Zaken, Personeel & Organisatie, Facilitair Management, ICT, Documentaire Informatie Voorziening, en Communicatie.

 

Naast het leveren van kwaliteit in dienstverlening staan plezier in het werk en de persoonlijke ontplooiing van onze medewerkers centraal. Iedere uitdaging binnen onze regio is een kans om jouw talent verder te ontwikkelen. Wij zijn ondernemend. Bij ons mag je vragen stellen maar durf vooral ook te doen.

 

In onze organisatie werken we met vier kernwaarden die ons richting geven: Professioneel, Empathisch, Eigenaarschap en Lef. We gaan ervan uit dat deze ook voor jou vanzelfsprekend zijn in je werk en in je samenspel met collega's en onze klanten.

 

Wat ga je doen?

In het kader van onderhoud aan de Oracle omgeving, aangaande up-to-date houden van het platform is een in-place update noodzakelijk van 12c naar 19c. Dit betreft ongeveer 150 Database in totaal verdeelt in OTA en Productieomgeving.

 

Binnen het project ga je aan de slag met de volgende werkzaamheden:

 

·        Je brengt kennis over van Oracleomgeving (migratie, applicatie afhankelijkheid omtrent deze migratie) en je bent hiervoor het aanspreekpunt voor projectleden, leveranciers, functioneel applicatiebeheerders. Daarnaast geef jij strategisch advies omtrent de migratieaanpak en ben je verantwoordelijk voor het migratiedraaiboek. Hierbij is het belangrijk dat jij de aanpak kan beargumenteren met technische en ervaringsargumenten.

·        Je bent in staat penhouder te zijn van het migratie document en daarmee eigen te maken van de inhoud, maar ook de beperkingen en afwegingen die hierin omsloten zitten. Dit alles binnen de gestelde (veranderende) kaders van het project. Voor het opstellen van het migratie document zijn de volgende punten nog van belang:

o  Je houdt rekening met de impact op de functioneel applicaties beheerder en verstoring op de algemene dienstverlening naar de eindgebruikers van de IT voorzieningen.

o  Tevens zijn de efficiëntie van de migratie, de fall-back mogelijkheden, architectuur richtlijnen en te voorziene applicatie afhankelijkheden belangrijke onderdelen hierin.

 

Je voert ook uit werkzaamheden uit in een complexe omgeving waar rekening moet worden gehouden met (onverwachte) afhankelijkheden t.g.v. de Oracle migratie. Je reageert hier analytisch en gestructureerd op en bent in staat de technische regie te houden.


Wat neem je mee?

·        hbo+ werk- en denkniveau, bij voorkeur technische informatica;

·        Volwaardig ICT specialist op het gebied van Oracle databases, met bijbehorende courante Oracle certificering en aantoonbare ervaring van Oracle upgrades in soort gelijke IT infrastructuur.

·        Ervaring als technisch projectleider of andere technische coördinerende rol is een vereiste;

·        Goed ontwikkeld analytisch vermogen die jouw direct vakgebied overstijgen;

·        Je hebt uitstekende communicatievaardigheden. Dit is belangrijk omdat jij veelvuldig contacten hebt met interne klanten/functioneel beheerders, met leveranciers, projectleiders, technisch specialisten. Je bent in staat om in goed overleg tot de beste aanpak te komen in de voorbereiding en uitvoer (ook onder druk).

·        Je bent gewend om en voelt je comfortabel in een omgeving die continu in beweging is.

·        Bereid zijn om buiten kantooruren te werken, waarschijnlijk noodzakelijk voor productie migraties;

 

Wat bieden wij jou?

Het betreft een opdracht vanaf feb t/m sept 2021 voor 16 - 24 uur per week. Het migratiedraaiboek moet worden opgesteld in de februari. Migraties lopen van maart t/m september 2021 (indicatie). De uitvoer zal plaatsvinden op vaste migratie dagen. Hierbij wordt gedacht aan 2 of 3 vaste dagen of avonden per week. (indicatie is op maandag, dinsdag en donderdag).

 


Sollicitatie deadline is woensdag 10 feb om 10:00 uur.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten