Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Senior Concern Inkoper

Posted Dec 15, 2020
Project ID: YIS000311
Location
Helmond
Duration
3 maanden
(Jan 17, 2021 - Apr 29, 2021)
Payrate range
Unknown

Zoek jij een job waar jij jezelf, het team en de organisatie verder kunt ontwikkelen op het gebied van inkoop? Waar je als senior in contact staat met de hele gemeente en als regisseur met vele externe partijen? Dan ben jij de senior die we zoeken!


Over gemeente Helmond

Helmond is een stad in beweging. Er heerst een hands on mentaliteit. Plannen worden gemaakt op basis van interactie met inwoners, organisaties en groepen uit de samenleving. De opgaven in de stad kunnen divers zijn: van het initiëren en begeleiden van de bouw van een sportcomplex, tot het opstellen van plannen voor klimaatneutrale wijken. Van bijdragen aan een plan voor smart mobility, voor een goed bereikbare stad, tot het ontwikkelen van een aantrekkelijk stadshart. En van het optimaliseren van het gebruik van bedrijventerreinen tot het revitaliseren van stadswijken. Helmond is volop in ontwikkeling, en jij bent bereid daar met jouw inkoop kennis aan bij te dragen. Helmond heeft ook bovenregionaal een steeds bekendere naam. Een landelijke of Europese dimensie aan de projecten schrikt je niet af, maar trekt juist aan.


Over het team

Het team inkoop is een professionele en volwaardige inkoopteam, met inkopers 2.0. Inkopers nieuwe stijl; vertrouwde business partners die inhoudelijk kunnen schakelen met de organisatie en tegelijkertijd kennis hebben van zaken op gebied van inkoop & aanbestedingen. Inkopers die inkoop betekenis geven. Het is een enthousiast team dat zich met veel ambitie inzet voor hun collega’s van de gemeentelijke organisatie en voor haar leveranciers. 


De uitdaging

Als Senior Concern Inkoper richt jij je op de zwaardere en strategische inkooptrajecten. Je bent de adviseur van bestuur, directie en afdelingsmanagers op het gebied van inkoop en begeleidt deze trajecten als projectleider. Tevens ben je 1e aanspreekpunt voor een aantal vakafdelingen en daarin verantwoordelijk voor het opstellen van een inkoopplan en bijbehorende jaarplanning. Je levert een proactieve bijdrage aan de doorontwikkeling van het team. Je coacht en ondersteunt de collega’s om de inkoopvaardigheden te vergroten. Als Senior Concern inkoper heb je onder andere met de volgende thema’s te maken:

 Je hebt regie op inkooptrajecten;

 Je stelt een inkoopplanning op;

 Je onderhoudt en bouwt contacten intern en extern;

 Je signaleert, volgt en evolueert ontwikkelingen;

 Je bent inkoper én contractmanager in het cyclisch inkoopproces;

 Je bent de ambassadeur van het inkoopvak en draagt dit op overtuigende wijze uit


De ideale kandidaat..

De ideale kandidaat is iemand met zeer ruime ervaring als inkoper. Kent de diverse vormen van aanbestedingen en is de projectleider die deze trajecten van begin tot eind regisseert. Heeft ervaring met het begeleiden van complexe en strategische (Europese) aanbestedingstrajecten. Je hebt een goed business instinct en bent in staat goed te luisteren naar de diverse inkoopvragen. Je kent de gemeentelijke overheid en de aanbestedingswet. Je bent goed op de hoogte van ontwikkelingen binnen je vakgebied en weet dit over te dragen. Je hebt kennis van het beleid, de werk- en besluitvormingsstructuur en de rol van inkoop voor bestuurlijke belangen van de gemeente. 


Daarnaast beschik je over:

 WO werk- en denkniveau;

 Afgeronde Nevi-1 opleiding of gelijkwaardig is een must;

 Afgeronde Nevi-2 opleiding of gelijkwaardig is een pré;

 Kennis van en ervaring met CTM is een pré;

 Daadkracht, neem je initiatief, en ben je resultaatgericht.


Verder is het natuurlijk van belang dat je je kunt vinden in de kernnormen van de gemeente Helmond die staan voor onze cultuur:

 Mensen: verbinding, samenwerking, open houding, teamgericht

 Verandering: aanpassing aan omgeving, flexibiliteit, omgaan met tegengestelde belangen

 Resultaat: doelgerichtheid, plannen & organiseren

 (Vak)intelligentie: nieuwsgierig, nieuwe ideeën aandragen, omgaan met complexiteit


Sollicitatie deadline is woensdag 6 jan om om 16:00 uur.

Similar projects

+ Search all projects