Gemeenteprojecten

Projectleider Implementatie Omgevingswet

Geplaatst 4 jan. 2021
Project ID: YIS000349
Plaats
Vught
Duur
11 maanden
(31 jan. 2021 - 30 dec. 2021)
Tarief
Unknown

Als projectleider implementatie omgevingswet lever je een grote bijdrage aan de invoering van de omgevingswet. Je bent als ‘overall-projectleider’ het aanspreekpunt voor de omgevingswet en zorgt voor een verbinding tussen alle betrokkenen, zowel intern als extern. Je geeft sturing aan de bestaande project- en werkgroepen binnen de ambtelijke organisatie die zich bezig houden met de implementatie van de nieuwe wet. Je zorgt ervoor dat de omgevingswet bij het bestuur, de organisatie en de samenleving landt. Niet alleen in de processen maar ook in de manier van werken.


·      Aantoonbare ervaring in het begeleiden van soortgelijke trajecten;

·      Je bent in staat het grotere geheel te overzien; zowel inhoudelijk als procesmatig;

·      Inspirerend, besluitvaardig en pro-actief in het nemen van acties;

·      Verbinden en samenwerken is voor jou iets vanzelfsprekends;

·      Je bewaakt de rode draad voor de implementatie van de nieuwe wet;

·      Geeft sturing aan de processen met als doel om de invoering te laten slagen;

·      Minimaal afgeronde HBO opleiding


Wij vinden het heel belangrijk hoe jij omgaat met je rol tussen ambtenaren en de politiek. Er is een nieuw college, die de nodige vragen, wensen en eisen zullen hebben.

De bestaande projectleider was ingehuurd, maar is ondertussen ergens in vaste dienst. Er is dus al begonnen met het organiseren / inrichten van de projectgroepen, en die zijn nu volop bezig. Er is nog weinig concreet opgeleverd, dus het komende jaar is er nog veel te doen. Hoewel we willen dat je inhoudelijk de kennis hebt van de Omgevingswet, wordt het uitvoerende detailwerk uiteraard door de ambtenaren verricht. Het is aan jou de voortgang te bewaken, hobbels weg te nemen, en mensen te blijven enthousiasmeren op tijd met de nodige deliverables te komen.


Als projectleider ben je vooral bezig de voortang te borgen en de diverse interne partijen te informeren en enthousiasmeren.


Sollicitatie deadline is maandag 11 jan om 08:00 uur.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten