Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Projectleider Gebiedsontwikkeling met focus op woningbouw

Posted Nov 17, 2020
Project ID: YIS000268
Location
Vught
Duration
6 maanden
(Dec 1, 2020 - May 31, 2021)
Hours/week
32 hrs/week
Payrate range
0 - 85 €/hr

Op 1 januari 2021 komt het dorp Helvoirt bij de gemeente Vught. Een bijzondere gebeurtenis met belangrijke gevolgen voor onze gemeente. Vught wordt in oppervlakte bijna twee keer zo groot. Er komt een prachtig buitengebied bij met natuur, recreatie, boerderijen en twee bedrijfsterreinen. Ook verwelkomen we ruim 4.500 nieuwe inwoners, die we graag kennis laten maken met onze dienstverlening.


Werkzaamheden projectleider gebiedsontwikkeling (hoofdaccent woningbouw):

Je bent eindverantwoordelijk en tegelijk ook het eerste aanspreekpunt voor diverse projecten in verschillende fasen, onder meer in woningbouw, herontwikkeling en projectontwikkeling.

Je signaleert nieuwe ontwikkelingen en stemt de verschillende project-dossiers op elkaar af. Je werkt met een integraal projectteam en met in- en externe partijen samen aan de realisatie van de diverse projecten. Je bent een verbindende schakel tussen interne en externe partijen, je stuurt op resultaten en informeert college en gemeenteraad tijdig over de ontwikkelingen rondom de projecten waar je verantwoordelijk voor bent.

We zoeken hier iemand met een zeer goede politiek-bestuurlijke antenne, omdat binnen de beperkte te bebouwen ruimte in Vught, veel belangen moeten worden afgewogen.

Enkele van de projecten waar momenteel volop aan gewerkt wordt (zoals gezegd, in diverse stadia):

 • omgeving van der Valk (Hotelcomplex)
 • De Wieken, (onderwijshuisvesting).
 • Den Hoek (Woningbouw)
 • Vught Noord (gasloze nieuwbouw)
 • etc.

 

In de portfolio zitten vooral meerdere en kleine woningbouwprojecten in diverse stadia van voortgang, dus daar licht het accent, maar er zijn ook grotere projecten van ondernemers.


Hier ga werken

Vught is een aantrekkelijke woongemeente. Op het gebied van woningbouw, vernieuwing en uitbreiding van gebieden hebben we voor een projectleider gebiedsontwikkeling flinke uitdagingen. Want kwaliteit is in Vught in alles de norm.

 

Wat ga je doen?

Als projectleider gebiedsontwikkeling werk je bij de afdeling Ontwikkeling. Op deze afdeling wordt projectmatig gewerkt aan beleidsontwikkeling van het ruimtelijke en sociale domein. Je bent het eerste aanspreekpunt voor onder meer woningbouw, herontwikkeling en projectontwikkeling. Je signaleert nieuwe ontwikkelingen en stemt de verschillende dossiers op elkaar af. Je werkt met een integraal projectteam en met partijen samen aan de realisatie. Je bent een verbindende schakel tussen interne en externe partijen, je stuurt op resultaten en informeert college en gemeenteraad tijdig.


Daarom is dit jouw nieuwe OPDRACHT

 • Je bent resultaatgericht en neemt initiatief, je kan regisseren, adviseren en overziet het dynamische speelveld rond gebiedsontwikkelingen.
 • Je hebt ervaring met het uitvoeren van complexe gebiedsontwikkelingsprogramma’s waarbij je het bestuur intensief adviseert. Hierbij laat je zien dat je overtuigingskracht combineert met politieke sensitiviteit.
 • Verder ben je creatief, constructief, heb je doorzettingsvermogen en het vermogen partijen te binden.
 • Proces-, project- en programmatisch werken en denken gaat je goed af.
 • Om van deze functie een succes te maken heb je een HBO+/WO werk- en denkniveau nodig.
 • Belangrijk dat je over genoeg ervaring beschikt die vanuit de rol van project-/programmamanager ervaring hebben opgedaan met gebiedsontwikkeling vanuit een gemeentelijke overheid.


Sollicitatie deadline is maandag 23 nov om 13:00 uur en het betreft een project tussen de 32/36 uur p.w.

Similar projects

+ Search all projects