Gemeenteprojecten

Projectleider Civiele Techniek

Geplaatst 2 apr. 2021
Project ID: YIS000589
Plaats
Hellevoetsluis
Duur
9 maanden
(2 apr. 2021 - 31 dec. 2021)
Uren/week
12 hrs/week
Tarief
73 - 90 €/hr

De civieltechnisch projectleider is verantwoordelijk voor de voorbereiding, aansturing en begeleiding van civiele werken binnen project Stadsdorp 3223. 


Dit project bevindt zich centraal in Hellevoetsluis en bestaat uit de volgende deelprojecten:


 • De ontwikkeling van 43 grondgebonden woningen (Novaform);
 • De ontwikkeling van 90 appartementen en eengezinswoningen (fase 1) en op termijn fase 2 (Vermaat);
 • De ontwikkeling van 8 (half)vrijstaande woningen (Merwestreek);
 • De ontwikkeling van een Integraal Kind Centrum (scholen en opvang);
 • De ontwikkeling van een sportcentrum met zwembad (gerealiseerd);
 • De herontwikkeling van de voormalige scholen- en sportcentrumlocatie naar woningbouw (gemeente);
 • De aanpassing van de ontsluiting en de openbare ruimte (gemeente).
 • De realisatie van een geluidsmuur (gemeente).


Functie eisen

Echt iemand met ervaring. Zij zijn zeer kritisch over een eventuele vervanger. De volgende wensen zijn er in ieder geval:

 • Je hebt ervaring met het opstellen en beoordelen van bestekken, planningen en ramingen.
 • Je adviseert op het gebied van civieltechnische aspecten en werkt op dit vakgebied nauw samen met de projectleiders, de directievoerder(s) en toezichthouder(s) binnen dit project.
 • Daarnaast stuur je tijdens uitvoering van het werk op financiën, planning, technische uitvoering en overdracht naar beheer. 


We zoeken dus geen volledige projectmanager. Die rol wordt door Saskia ingevuld. Iemand moet echt civieltechnische kennis in huis hebben en heel concreet en inhoudelijk werk kunnen verrichten, maar wel staat om het procestechnische stuk te snappen. Creatief, zijn, sterk met aannemers kunnen schakelen. Jou wordt niets wijsgemaakt! Er speelt veel, er moet dus de tijd voor genomen worden, zo zijn er knelpunten op alle aspecten. Iemand die erg goed is en de civieltechnische kant, maar ook zijn mannetje staat, is dus een must. De andere partij deze is Willem, hij is meer de toezichthouder en de directievoerder. Deze rol pakt dus veel van de werkvoorbereiding op. Iemand moet van aanpakken weten en niet te theoretisch zijn.

 

Profiel

Je hebt een relevante HBO opleiding op het gebied van Civiele techniek en hebt aantoonbare meerjarige ervaring. Je bent commercieel ingesteld en een proactieve en resultaatgerichte professional die graag wil werken bij de gemeente Hellevoetsluis. Communicatief ben je zowel mondeling als schriftelijk vaardig en je bent een enthousiaste, initiatiefrijke persoonlijkheid. Je geeft gevraagd en desnoods ongevraagd je mening en advies als je inschat dat de situatie daarom vraagt. Je werkstijl is gericht op samenwerking en je neemt daarbij initiatief. Je hebt politiek inlevingsvermogen, bent goed in het schakelen met aannemers en creatief in het vinden van oplossingen.

 

Werkervaring is belangrijker dan opleiding. Maar opleiding wel zeer wenselijk.. Een jaar of 5 of meer in een soortgelijke rol werkzaam zijn als dit is een eis. Heel inhoudelijk, want je moet het vanuit helikopter kunnen zien.


De afdeling

Dit zijn wij: de afdeling Ruimtelijke Ordening en Beleid

De afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling & Beleid (ROB) van de gemeente Hellevoetsluis is verantwoordelijk voor het beleid, strategie en uitvoering op het terrein van economie en werkgelegenheid, ruimtelijke ordening en stedenbouw, wonen, mobiliteit, milieu, ecologie en archeologie. Daarnaast is de afdeling belast met het beleid en ontwikkeling op het terrein van grondzaken en grondexploitatie (inclusief verwerving en uitgifte van gronden), project- en vastgoedontwikkeling (projectenbureau) en plan- en vastgoedeconomie.

Met onze integrale projecten zijn we betrokken vanaf de initiatieffase tot en met de uitvoeringsfase. Hierbij kun je denken aan onder meer de ontwikkeling van nieuwe stedelijke gebieden, herstructurering en verduurzaming van bestaande stedelijk gebieden. 


Sollicitatie deadline is 8-4 om 10:00 uur.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten