Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Projectingenieur / Werkvoorbereider Inrichting en Ontwerp Openbare Ruimte

Posted Feb 10, 2021
Project ID: YIS000441
Location
Dordrecht
Duration
1 jaar
(Feb 28, 2021 - Mar 2, 2022)
Payrate range
Unknown

Jij ontwikkelt, realiseert en onderhoudt de omgeving van morgen! Het resultaat waar jij aan bij draagt zie je bij ons van heel dichtbij. Als Projectingenieur bij het Ingenieursbureau Drechtsteden vervul jij een allround functie. Hierin ga je de voorbereiding verzorgen van de projecten voor Wegen en Verharding.


Waar kom je te werken?

Het Ingenieursbureau Drechtsteden is hèt regionale ingenieursbureau voor (semi)-overheidsinstellingen in de Drechtsteden. Wij zijn een publiek ingenieursbureau dat staat voor het publieke belang op de complexe markt van de civiele techniek. De medewerkers van het Ingenieursbureau Drechtsteden (IBD) kennen de regio. Zij zetten hun kennis en ervaring in bij het ontwerp, de technische voorbereiding en de uitvoering van projecten.


Het IBD wordt ingezet om adviezen en ingenieurs expertise te leveren op civieltechnische projecten. Sinds 2018 zijn we ISO-9001 (2015) gecertificeerd. De brede technische basis van het IBD omvat de volgende zeven technische disciplines: Directievoering en Toezicht, Contracten en Kosten, Groen en Cultuurtechniek, Inrichting en Ontwerp Openbare Ruimte, Wegen en Verhardingen en Constructies en Geotechniek, Riolering en Stedelijk Water. Tussen de zeven technische disciplines bestaan ook dwarsverbanden.


Deze komen bij elkaar in een viertal thema’s: 

• 3D ontwerpen en modelleren

• klimaatadaptatie en klimaatbestendig ontwerpen

• circulair ontwerpen en materiaalgebruik

• Datagestuurd werken


Het team

Het IBD bestaat uit 5 teams die op basis van een technische discipline zijn samengesteld uit circa 15 collega's.


Het team waarin jij gaat werken is gebaseerd op de discipline ' Inrichting en Ontwerp Openbare Ruimte '. Dit team kenmerkt zich door een sterke teamspirit. Er heerst een open cultuur waarin je persoonlijk en transparant communiceert. De lijnen zijn kort en je bent sterk betrokken bij de uitvoering van de werkzaamheden. 


Wat ga je bij ons doen?

Als projectingenieur ben je verantwoordelijk deels voor de voorbereidingen van de projecten Inrichting en Ontwerp van Openbare Ruimte en deels voor de voorbereidingen van de projecten 'stedelijk water en riolering'. De werkzaamheden worden voornamelijk uitgevoerd in projectteams. Binnen dit team zal de projectingenieur zich met een of meer van de volgende aandachtsgebieden bezighouden; tekenen, assisteren bij onderzoek, calculeren, bestekken schrijven/beoordelen, kosten beoordelen. Coördineren, aansturen en controleren van door externe partijen uit te voeren werkzaamheden. 


Inhoudelijk zal je de volgende werkzaamheden verrichten:

- Goede beheersing autocad, NCLS, opstellen van civieltechnische tekeningen (Gewenst: kunnen werken met Civil 3D)

- Aantoonbare ervaring toetsen tekeningen derden

- Aantoonbare ervaring toetsen RAW bestek (Gewenst: ervaring met bestekprogramma. Zelf opstellen van bestekken, nota van inlichtingen en bijlages behorende bij het bestek)

- Zelfstandig uitzetten en beoordelen van onderzoeken die nodig zijn in een civieltechnisch project

- Aanvragen van vergunningen die nodig zijn in een civieltechnisch project

- Bepalen van hoeveelheden en opstellen van kostenramingen

- Aansturen tekenaar


Je gaat aan de slag met uiteenlopende projecten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de ontwikkeling van Stadswerven (https://www.stadswerven.nl/stadswerven/), of vergelijkbare projecten


Wat breng je mee?

Werken aan regionale projecten, dat is wat jou drijft in combinatie met een hecht team van technische collega’s om zo snel en goed mogelijk het project te verwezenlijken. Je hebt een afgeronde MBO+, HBO civieltechnische (of vergelijkbare) opleiding. Je brengt minimaal 7 jaar aantoonbare werkervaring mee in een soortgelijke dynamische functie. Ervaring binnen de overheid is een pré. Je hebt minimaal ervaring met AutoCad 2D. Bij voorkeur ervaring met bestek schrijf programma's. Maar we zijn ook geïnteresseerd in jouw extra kwaliteiten waarmee je het Ingenieursbureau kan versterken. Je bent creatief sterk en draagt zelf verrassende oplossingen aan. Je bent geordend en kan goed prioriteiten stellen in een dynamisch werkveld. 


Sollicitatie deadline is dinsdag 16 feb om 10:00 uur.

Similar projects

+ Search all projects