Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Projectcoordinator Openbare Ruimte

Posted Dec 9, 2020
Project ID: YIS000301
Location
Dordrecht
Duration
5 maanden
(Dec 20, 2020 - May 20, 2021)
Payrate range
0 - 88 €/hr

Als Projectcoördinator Openbare Ruimte realiseer jij samen met partners de projecten. Je hebt een brede visie op het gebied van inrichtingsvraagstukken en op het beheer en onderhoud van de openbare ruimte.

 

Waar kom je te werken?

De cluster Ruimtelijke Kwaliteit is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer van de ruimtelijke ordening en openbare ruimte van Dordrecht. Dit doet zij door het organiseren en maken van beleid, programmering, ontwerp, beheer en uitvoering. Op tactisch en operationeel niveau en op strategisch niveau als het gaat om het plan juridische en erfgoed instrumentarium.


Ruimtelijke Kwaliteit bestaat uit 8 teams. Je komt voor deze rol te werken rechtstreeks onder de clustermanager in het team Ruimtelijke Projecten en Advies. Dit is een zelf organiserend team dat bestaat uit opgavemanagers, beleidsadviseurs en projectcoördinatoren.

 

Wat ga je doen?

Als Projectcoördinator Openbare Ruimte ben je verantwoordelijk voor een aantal uiteenlopende projecten zoals rioolvervanging, reconstructie van wegen of kademuren en herinrichtingen van woonstraten. Je treedt op als projectleider of als opdrachtgever aan ingenieursbureaus voor diverse projecten. Van begin tot eind ben je betrokken in het proces ofwel van het formuleren van het programma van eisen tot en met de eindoplevering. Je stuurt en volgt de projecten in tijd, budget en kwaliteit.


Hiernaast neem je vanuit het ruimtelijke domein als coördinator, namens de beheerders van de openbare ruimte, deel aan multidisciplinaire projectteams. Hierbij werk je in opdracht van Projectmanagement, projectontwikkelaars of andere initiatiefnemers in de openbare ruimte.

De opdrachten kunnen tevens voortkomen uit onze gemeentelijke opgaven op het gebied van bijvoorbeeld bouwende stad en bereikbaarheid. Je neemt initiatief bij vakinhoudelijke discussies

die betrekking hebben op de openbare ruimte.

Je bent communicatief vaardig, zowel mondeling, als schriftelijk richting bewoners, bestuurder en overige stakeholders.

 

Wat neem je mee?

·        Een afgeronde Hbo-opleiding met een civiel- of cultuurtechnische achtergrond

·        Minimaal 3 jaar ervaring in het realiseren van projecten in de bestaande stad.

·        Kennis en ervaring van project- en /of programmamanagement in (bij voorkeur) een gemeentelijke organisatie.


Coördineren, plannen en organiseren zit in je genen. Je weet prioriteiten te stellen en je bent initiatiefrijk om nieuwe uitdagingen en kansen aan te gaan.

Je reageert snel, bent assertief en kunt goed omgaan met crisis en verandering.

Met jouw persoonlijkheid krijg je zaken geregeld, soms door diplomatie en soms door de confrontatie aan te gaan.


Je bent van nature een verbinder, hebt oog voor de omgeving en kunt schakelen tussen verschillende 'lagen': van de bewoners en ondernemers tot samenwerkingspartners.

Daarnaast beschik je over bewezen onderhandelingsvaardigheden en ben je in staat om in een groep beslissingen te nemen.

Similar projects

+ Search all projects