Gemeenteprojecten

Processpecialist Sociaal Domein Gemeente Hoeksche Waard

Geplaatst 18 okt. 2020
Project ID: YIS000213
Plaats
Maasdam
Duur
3 maanden
(2 nov. 2020 - 6 feb. 2021)
Uren/week
20 hrs/week
Tarief
Unknown

Procesdenken, werkinstructies maken, formats opstellen, verstand van de wereld van sociaal domein.

 

Voor het team Kwaliteit WMO / W&I zoeken we iemand die werkprocessen kan opstellen en dit ook kan invoeren in Senzus (applicatie). Iemand met verstand van sociaal domein (kennis van oa Participatiewet en Schuldhulpverlening). Daarnaast iemand die echt op de processen zit. Het gaat om het in kaart brengen, beschrijven, en invoeren van processen. We zoeken niet een algemene procesdenker of lean specialist, maar iemand die de context van het sociaal domein snapt. Je moet echt verstaand van zaken hebben om de processen te kunnen duiden. Ook voor de gesprekken; je gaat praten met mensen van oa de uitvoering. Als je dat niet helemaal snapt, gaat het veel energie kosten.

 

We zoeken geen type klantmanager, niveau ligt hoger. Iemand die echt kan procesdenken. Die de lean filosofie snapt. Klantmanager zit teveel in individuele casussen, we zoeken meer iemand op het niveau kwaliteitsmedewerker maar dan specifiek op processen.

 

De werkzaamheden die deze persoon gaat verrichten, hadden eigenlijk al gedaan moeten worden bij de oprichting van de gemeente Hoeksche Waard (= fusie per 1-1-2019). De huidige medewerkers komen er echter onvoldoende aan toe en moeten zelf ook nog ontwikkeling doormaken (onbekend of de benodigde capaciteiten hiervoor überhaupt in huis zijn). Het vanaf nul neerzetten van processen vraagt iets anders dan het bijhouden van processen.

 

Degene die wij zoeken gaat informatie verzamelen om de processen in kaart te brengen. Hiervoor zul je in gesprek gaan met collega’s van andere afdeling, waaronder de uitvoerende teams, maar ook de collega’s vanuit het team Kwaliteit. Maar je zal ook stukken opvragen bij beleid. Je gaat dus eerst in kaart brengen welke processen beschreven moeten worden, vervolgens ga je deze beschrijven en kijken bij welke stappen er een werkbeschrijving moet komen.

 

Er loopt momenteel een aanbesteding voor Suite (= programma waar instructies en formats in komen). Hoeksche Waard wil voordat de aanbesteding gegund wordt al zoveel mogelijk op orde hebben. Hoeksche Waard werkt ook met het programma Senzus (= programma waarin procesbeschrijvingen staan). De processen kunnen vooraf allemaal gevuld worden in Senzus; de instructies/formats komen dan in Suite te staan.

 

Deze persoon valt onder team kwaliteit WMO / W&I . De opdracht zal in overleg nader worden vormgeven. Opdracht wordt opgedeeld in fases. 1e fase = beeld vormen en plan opstellen. Per fase kijken naar aantal uur dat nodig is. 16-24 uur tot eind vh jaar. We gaan uit van 20 uur gemiddeld.

 

Functie-eisen:

o  Minimaal aantal jaren ervaring? Geen starter, hoeft ook geen mega professional. Echt wel aantal jaar ervaring binnen sociaal domein. Daarnaast ervaring met processen beschrijven (dit hoeft niet perse binnen het sociaal domein geweest te zijn)

o  Wat voor type persoon (zachte kenmerken)? Verbinder, communicatief persoon. Iemand die begripvol is en zich kan verplaatsen.

o  Wanneer is de inhurend manager tevreden over de uitvoering van de opdracht? Als die persoon zelfstandig aan de slag gaat met eigen beeld van wat er gaat gebeuren. Moet zelf stukje kennis meenemen. Projectmatig werken en dat er stappen gezet gaan worden. Inhoud moet die persoon zelf ideeën over hebben. Eerste 4 weken opdracht en stand van zaken inzichtelijk maken, daarna per proces gaan beschrijven. 


Let op: sollicitatie deadline is vrijdag ochtend 23 oktober om 08:00 uur. Hoe eerder je solliciteert, hoe beter.


Opdracht is in eerste instantie voor 3 maanden, echter kans op verlenging mogelijk!

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten