Gemeenteprojecten

Privaatjurist

Geplaatst 8 jun. 2020
Project ID: YIS00072
Plaats
Helmond
Duur
1 dag
(11 jun. 2020 - 12 jun. 2020)
Uren/week
36 hrs/week
Tarief
Unknown

Helmond is een stad in beweging. Er heerst een hands on mentaliteit. Binnen de gemeente is veel ruimte voor creatieve en vernieuwende mensen. Bovendien is de gemeentelijke organisatie volop bezig om invulling te geven aan een nieuwe manier van werken. Plannen worden gemaakt op basis van interactie met inwoners, organisaties en groepen uit de samenleving. We focussen ons meer en meer op onze doelen en veel minder op regels en systemen.


Met de volgende thema’s krijg je te maken………

De opgaven in de stad kunnen divers zijn: van het initiëren en begeleiden van de bouw van een sportcomplex, tot het opstellen van plannen voor klimaatneutrale wijken. Van juridisch bijdragen aan een plan voor smart mobility, voor een goed bereikbare stad, tot het ontwikkelen van een aantrekkelijk stadshart. En van het optimaliseren van het gebruik van bedrijventerreinen tot het revitaliseren van stadswijken. Helmond is volop in ontwikkeling, en jij bent bereid daar met jouw juridische kennis aan bij te dragen. Helmond heeft ook bovenregionaal een steeds bekendere naam. Een landelijke of Europese dimensie aan de projecten schrikt je niet af, maar trekt juist aan.


De uitdaging

Je weet van de informatie die je van projectleiders ontvangt bouwstenen te maken. Met deze bouwstenen kom je tot een sluitend contract. Je bent als privaatjurist een volwaardige, stevige sparringpartner voor de projectleiders, vooral binnen de projecten op het gebied van het ruimtelijke en fysieke domein. 


Als privaatjurist heb je onder andere met de volgende thema’s te maken:

Het beoordelen en opstellen van overeenkomsten, algemene voorwaarden en (complexe) contracten; Juridisch adviseren, het signaleren van relevante ontwikkelingen en mogelijke consequenties voor juridisch beleid en regelgeving; Juridische controle, toetsen van bestaande uitvoeringspraktijk, regelgeving en beleidskaders; Bewaken van de verschillende uitvoeringsprocessen en –procedures, je draagt zorg voor toetsing van aanvragen en verzoeken.


De ideale kandidaat beschikt over…

Academisch werk- en denkniveau (minimaal een HBO- of academische graad in het privaatrecht); Enkele jaren werkervaring als privaatjurist; Kennis van de uitvoeringspraktijk is een pré; Een flinke dosis ambitie; Bovendien ben je in staat om je rug recht te houden in bestuurlijk complexe situaties. Natuurlijk mag je meebuigen, maar dit moet niet je natuur zijn.


Natuurlijk vindt je je in de kernnormen, die staan voor onze cultuur.

 Mensen: verbinding, samenwerking, open houding, teamgericht

 Verandering: aanpassing aan omgeving, flexibiliteit, omgaan met tegengestelde belangen  Resultaat: doelgerichtheid, plannen & organiseren

 (Vak)intelligentie: nieuwsgierig, nieuwe ideeën aandragen, omgaan met complexiteit


Passen wij bij jou….? Werken bij de Gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al hebben we voor onze stad mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging. Natuurlijk hebben we als gemeente nog steeds veel te maken met regelgeving die we moeten handhaven, maar in veel gevallen is er ruimte om samen met anderen tot oplossingen te komen. Ons standaard antwoord is niet ‘Nee, tenzij’, maar ‘Ja, mits’.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten