Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Omgevingsmanager Invoering Afvalbeleidsplan (ZZP - Freelance)

Geplaatst 23 okt. 2020
Project ID: YIS000231
Plaats
Helmond
Uren
12 uur/week
Periode
8 maanden
Start: 2 nov. 2020
Einde: 30 jun. 2021
Tarief
Onbekend

Over gemeente Helmond

Werken bij de gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al hebben we voor onze stad mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging. Natuurlijk hebben we als gemeente nog steeds veel te maken met regelgeving die we moeten handhaven, maar in veel gevallen is er ruimte om samen met anderen tot oplossingen te komen. Ons standaard antwoord is niet ‘Nee, mits’, maar ‘Ja, tenzij’. 


De uitdaging

Als omgevingsmanager houd je, samen met de vakinhoudelijke collega’s en team communicatie, regie over de invoering/implementatie van het afvalbeleid fase 2 van gemeente Helmond. Als omgevingsmanager zorg jij ervoor dat alle communicatie rondom de invoering van de maatregelen (die voortkomen uit de kadernotitie afvalbeleid fase 2) soepel verloopt. Jij zorgt ervoor dat we de juiste vertaalslag maken naar de Helmondse inwoners, zodat zij goed op de hoogte zijn van de maatregelen die in 2021 (of in de loop van 2021) worden ingevoerd. Vanuit jouw rol als omgevingsmanager ben je dan ook continu bezig om de verschillende spelers binnen het project op de juiste manier te betrekken bij de plannen. 


Taakomschrijving In deze rol houd je regie over alle communicatie rondom de invoering van de kadernotitie afvalbeleid fase 2:

 uitwerken van een strategisch communicatieplan met bijbehorende kernboodschap(pen);  het terugkoppelen van signalen van buiten en hier actie op ondernemen. Kansen en bedreigingen signaleren en hierop inspelen;

 het aansturen van afvalcoaches. De afvalcoaches zijn in de loop van 2021 actief in de diverse wijken in Helmond om inwoners te informeren over juiste afvalscheiding;

 effectief schakelen met het bestuur en Blink;

 het vertalen van de maatregelen naar heldere communicatie-uitingen voor allerlei kanalen om inwoners op een goede manier te informeren over de maatregelen die per 2021 worden ingevoerd;

 samen met team communicatie communicatiecampagnes ontwikkelen en uitwerken voor het verbeteren van de afvalscheidingsresultaten van inwoners in Helmond;

 communicatie over de afvalscheidingsresultaten in Helmond richting de raad en inwoners

 kansen aangrijpen om het thema afvalscheiding ook een plek te geven binnen het curriculum van Helmondse scholen;

 het redigeren van teksten, waaronder: bewonersbrieven.


Competenties

Jij bent de verbinder binnen dit project en weet goed om te gaan met weerstand. Daarnaast is het hebben van politiek-bestuurlijke sensitiviteit enorm belangrijk. Jij voelt haarfijn aan wanneer er richting het college of de raad geschakeld moet worden. Als omgevingsmanager heb je zowel ervaring op gebied van communicatie als ervaring met omgevingsmanagement en complexe participatietrajecten. Je bent strategisch onderlegd, maar je vindt het ook leuk om uitvoerend bezig te zijn. Jij weet van aanpakken, neemt initiatief en komt met creatieve ideeën. Tot slot is het van belang dat je affiniteit hebt met het thema milieu & duurzaamheid.


Verder is het natuurlijk van belang dat je je kunt vinden in de kernnormen van de gemeente Helmond die staan voor onze cultuur:

 Mensen: verbinding, samenwerking, open houding, teamgericht

 Verandering: aanpassing aan omgeving, flexibiliteit, omgaan met tegengestelde belangen

 Resultaat: doelgerichtheid, plannen & organiseren

 (Vak)intelligentie: nieuwsgierig, nieuwe ideeën aandragen, omgaan met complexiteit


Let op: de sollicitatie deadline is woensdag 28 oktober om 10.00 uur. Hoe eerder je solliciteert, hoe beter!

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten