Gemeenteprojecten

Medewerker Front Office WMO

Geplaatst 5 mrt. 2021
Project ID: YIS000500
Plaats
Eersel
Duur
9 maanden
(31 mrt. 2021 - 30 dec. 2021)
Uren/week
28 hrs/week
Tarief
32 - 43 €/hr

De gemeente Eersel bestaat uit een zestal karakteristieke dorpen, is volop in ontwikkeling en gelegen in het zuidoosten van de provincie Noord-Brabant. Een fijne omgeving om te wonen, te werken, te recreëren en te genieten: “Kempisch wonen in een wereldregio”, dat is de gemeente Eersel.

 

De gemeente Eersel is zich terdege bewust van de veranderende rol van de overheid. Onderdelen daarvan zijn de veranderende, meer gelijkwaardige, relatie met burgers en ondernemers alsmede het besef dat de gemeente zich bevindt in een wereld die steeds minder (letterlijke) grenzen kent. Eersel wil daarom invulling geven aan deze 21e-eeuwse cultuur, waarbij we als gemeente ruimte geven aan de netwerksamenleving.

 

Samen met partners stimuleert de gemeente Eersel een duurzame dynamische en innovatieve cultuur waarin initiatieven uit de dorpen en uit de regio leidend zijn met als doel ons functioneren telkens te blijven verbeteren. Een goede dienstverlening en het zoeken naar nieuwe mogelijkheden staan daarbij centraal. Wij dagen je uit om samen met ons verder te werken aan de toekomst van de gemeente Eersel.


Wat ga je doen?

Je bent het eerste aanspreekpunt voor vragen rondom de Wmo. Je staat inwoners, zorgaanbieders en andere betrokken partijen telefonisch te woord. Met jouw kennis van de Wmo en sociale kaart onderzoek je wat de hulpvraag is. Je geeft informatie over wonen, welzijn of zorg en beantwoordt gestelde vragen. Zo nodig overleg je met andere collega’s om tot een passend antwoord te komen.

Als front office medewerker ben je ondersteunend in het onderzoeksproces van de Wmo consulenten. Je vraagt informatie op vooraf aan het onderzoek en verwijst naar voorliggende voorzieningen wanneer de Wmo niet van toepassing is. Je plant huisbezoeken in voor de Wmo consulenten en waar mogelijk handel je vragen zelf af.

Je verricht bijkomende administratieve taken zoals: het maken en sturen van ontvangstbevestigingen, registreren en verwerken van de meldingen in het administratieve systeem etc.

 

Welke competenties zijn belangrijk?

Je hebt een klant- en servicegerichte houding, kunt goed samenwerken en neemt verantwoordelijkheid. Als sociaal vaardig en integer persoon beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden zoals het beheersen van diverse gesprekstechnieken. Verder werk je nauwkeurig, oplossingsgericht en bent in staat om snel te schakelen.

 

 

 

Ervaring of wat vragen wij?

-      Je hebt ervaring met de uitvoering van de Wmo.

-      Je beschikt over een MBO+ werk- en denkniveau, verkregen door opleiding en ervaring in een soortgelijke functie.

-      Je hebt kennis van de sociale kaart, wet- en regelgeving over de Wmo en andere relevante wetgevingen zoals de Wlz.

-      Je hebt het vermogen om mensen, open, onderzoekend en op een respectvolle manier te woord te staan.

-      Je bent een enthousiaste collega en kunt goed verantwoordelijkheid nemen voor zowel je eigen werk als voor de totale resultaten binnen het team.

-       Je hebt ervaring in het werken met IZRM, Outlook en Suite.

 

Sollicitatie deadline is woensdag 10 maart om 13:00 uur.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten