Gemeenteprojecten

Medewerker communicatie

Geplaatst 21 dec. 2020
Project ID: YIS000333
Plaats
Valkenswaard
Duur
3 maanden
(17 jan. 2021 - 17 apr. 2021)
Tarief
0 - 43 €/hr

Wat is nu leuker dan bijdragen aan een gezonde, toekomstbestendige organisatie, met voldoende gekwalificeerd personeel? Wat dacht je van bijdragen aan vier organisaties tegelijkertijd? Drie gemeenten en een samenwerkingsverband met elk hun eigen speerpunten en ambities kunnen straks rekenen op jouw deskundig communicatieadvies. Dynamiek, uitdaging en afwisseling gegarandeerd!


Waar kom je te werken?

Bij de A2-samenwerking (inderdaad, genoemd naar de snelweg). Deze organisatie regelt vanaf 1 januari 2017 alles op het gebied van bedrijfsvoering en werk en inkomen voor de gemeenten Cranendonck, Heeze-Leende en Valkenswaard. Dit ga jij, samen met 40 andere collega’s, binnen afdeling Beleid & Advies doen. Elke medewerker in dit team maakt onderdeel uit van één of meerdere klantteam(s). Concreet ga je het management adviseren en ondersteunen op communicatiegebied. Daarnaast ben je met je teamgenoten aan zet voor de gezamenlijke doorontwikkeling van de communicatieve dienstverlening binnen de A2-samenwerking. Je krijgt de ruimte om samen te sparren, kennis te delen, aan projecten te werken en jezelf verder te ontwikkelen. Gemiddeld werk je 1 dag vanuit kantoor en de rest vanuit thuis.


Wat ga je doen?.

 • Hij/zij geeft uitvoering aan communicatie doelstellingen/beleid en stelt zo nodig eenvoudige plannen van aanpak op en stemt af met de consulent of (senior) communicatieadviseur welke aan de werkportefeuille gekoppeld is.
 • Voert communicatiewerkzaamheden binnen zijn werkportefeuille uit, zoals het redigeren van teksten voor verschillende media, het organiseren van activiteiten en en het maken van filmpjes voor social media op locatie.
 • De communicatie medewerker levert een bijdrage aan het jaarplan communicatie en weet deze plannen te vertalen naar de dagelijkse praktijk en eigen werkzaamheden.
 • Weet prioriteiten te stellen en maakt hierover goede werkafspraken met zijn collega’s.
 • Draagt actief bij aan een verdere professionalisering van de (digitale) communicatie voor de gemeenten.
 • Voert concerncommunicatietaken uit. Voorbeelden hiervan zijn het maken van de gemeentepagina, gemeentegids, personeelsblad en andere middelen (filmpjes), berichtgeving op website en social media, het organiseren van gemeentelijke evenementen, het schrijven van speeches en het uitvoeren van representatietaken. Ook beantwoordt de communicatie medewerker eenvoudige en/of feitelijke persvragen.
 • Is mede verantwoordelijk voor het eenduidig uitdragen van gevoerd beleid naar media en burgers.

 

Wie zoeken wij?

 • MBO/HBO opleiding op gebied van communicatie
 • Ruime digitale vaardigheden (websites, social media) en kennis/inzicht in digitale gemeentelijke dienstverlening.
 • Initiatiefrijk
 • Accuraat
 • Plannen en organiseren


Sollicitatie deadline is maandag 4 januari om 08:00 uur in de ochtend.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten