Gemeenteprojecten

Medew bezwaren Tozo

Geplaatst 24 nov. 2020
Project ID: YIS000278
Plaats
Maasdam
Duur
2 maanden
(7 dec. 2020 - 12 feb. 2021)
Uren/week
36 hrs/week
Tarief
Unknown

Voor gemeente Hoeksche Waard zoeken we iemand voor een specifieke klus die valt onder het team JZ. Het gaat om de behandeling van bezwaren Tozo. De afdeling Juridische zaken is in de lead voor bezwaren, maar werkt samen met verantwoordelijk teams waaronder het team Kwaliteit. Bij Kwaliteit worden bezwaren voorbereid en verweer opgesteld; bij JZ wordt er daadwerkelijk een beslissing op het bezwaar genomen. Degene die wij zoeken valt onder het team JZ, maar zou qua type ook een goede kwaliteitsmedewerker kunnen zijn met ervaring in bezwaren sociaal domein.


De manager is tevreden als achterstand weggewerkt wordt op die manier dat het wel stand houdt bij de rechter. Iemand die meekijkt in de situatie, bijv als je ziet dat iemand iets vergeten is, die persoon opbellen: “als je nou die en die gegevens opstuurt dan lukt het wel”. Voor veel zaken is dit station al gepasseerd. Maar praktisch kijken naar welke vraag er achter zit en of die persoon nog geholpen kan worden. Er zit ook een groep bij die geen kans maakt op de Tozo regeling maar die toch bezwaar wil houden, dan moet het gewoon snel afgewerkt worden.


Functie eisen:

  • We zoeken een resultaatgerichte, doortastende bezwaarbehandelaar. Iemand die van aanpakken weet en meters kan maken. Er moet gewoon iemand komen die de bezwaren weg kan tikken.
  • We merken dat in de Tozo veel handhaven is, gaat over inkomen. Moet iemand zijn die echt gepokt en gemazeld is in die bezwaren.
  • Je moet zelfstandig het proces kunnen draaien, maar ook communicatief vaardig en invoelend zijn.
  • Ervaring in een soortgelijke rol bij een gemeente Kennis hebben van AWB en Bezwaar en beroep kennen, ervaring met bezwaren sociaal domein (bij voorkeur P-wet). Bij voorkeur ervaring met het programma Join.


Praktisch:

  • Zsm starten
  • bij voorkeur 36 uur per week
  • in eerste instantie een opdracht voor 2 maanden, daarna kijken hoever we zijn met het wegwerken van de achterstanden en wat er verder nog nodig is. Grote kans op verlenging opdracht!
  • Thuiswerken is de norm. Het kan voorkomen dat iemand een hoorzitting wil. Dit gebeurt 9 van de 10 keer digitaal, maar het moet ook fysiek mogelijk zijn. Iemand moet dus waar nodig in de gelegenheid zijn om naar kantoor of naar de rechtbank te komen.


Sollicitatie deadline is maandag ochtend 30 November om 08:00 uur.