Gemeenteprojecten

Manager Fysieke Domein - Gemeente Heeze-Leende

Geplaatst 31 jan. 2020
Project ID: YIS00006
Plaats
Heeze
Duur
1 dag
(3 feb. 2020 - 4 feb. 2020)
Uren/week
32 hrs/week
Tarief
Unknown

Bijlage: Functiebeschrijving

De gemeenten Cranendonck, Heeze-Leende en Valkenswaard werken op verschillende onderdelen samen. De samenwerking tussen de drie gemeenten is een zelfstandig rechtspersoon namelijk de Gemeenschappelijke Regeling A2 (GRS A2).

Als gemeente Heeze-Leende stellen wij de klant centraal. Hierbij laten we ons leiden door onze kernwaarden Klantgericht, Collegiaal, Verrassend, Betrokken, Professioneel, Betrouwbaar en Plezier.

Binnen de gemeente Heeze-Leende zijn wij voor het Ruimtelijk Domein op zoek naar een: Manager Ruimtelijk Domein voor 32 uur per week.


Wat ga je doen?

·         Je levert een bijdrage aan de strategische ontwikkeling van het domein en de organisatie als lid van het MT;

·         Je geeft vanuit een integrale verantwoordelijkheid leiding aan het de team Ruimtelijk Beleid, het team Veiligheid, Vergunningen en Handhaving, het team Beheer Fysieke Omgeving en het team Buitendienst;

·         Je bewaakt je de kwaliteit van de (integrale) advisering;

·         Je bent verantwoordelijk voor de inhoudelijke werkzaamheden en bedrijfsprocessen van de afdeling. Daarbij bewaak je de doel- en taakstellingen;

·         Je adviseert en rapporteert aan de gemeentesecretaris over de realisatie van de doelen, inzet van middelen en beleidsontwikkelingen;

·         Je zorgt voor de dagelijkse aansturing van de teams en de medewerkers van het team;

·         Je voert met de medewerkers de “goede gesprekken” en coacht de medewerkers in hun verdere ontwikkeling. Daarbij zijn de kernwaarden en de functie- en competentieprofielen het uitgangspunt.

·         Je zorgt voor de verdere ontwikkeling van de medewerkers zodat zij hun functie zelfstandig kunnen invullen en dat ze eigenaar zijn van hun werk. Daartoe faciliteer je de medewerkers.

·         Je bent een belangrijke (bestuurlijke) sparringpartner als het gaat om de koers en toekomst van Heeze-Leende en de inhoudelijke onderwerpen van het ruimtelijk domein.

 

Wat verwachten wij van je?

·         Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau en je hebt ruime ervaring  met de (beleids)terreinen van het ruimtelijke domein;

·         Je hebt gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen en kennis van en vaardigheid in management.

·         Je hebt goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden: je communiceert vriendelijk en begripvol, maar gaat vervelende boodschappen en weerstand niet uit de weg;

·         Als leidinggevende heb je durf, verantwoordelijkheidsgevoel, betrokken en verbindend vermogen op relatie en inhoud.

·         Verder ben je gericht op samenwerken en ben je klant- en resultaatgericht en werk je projectmatig.

 

Toelichting:

De huidige manager vertrekt. De gemeente wil van het moment gebruik maken om de onderlinge verdeling in het management team te onderzoeken. Vandaar dat men een interimmer vraagt. De uitvraag die nu voorligt, gaat uit van “op de winkel passen”. Daarvoor zoekt men een kandidaat die de teams vanuit de inhoud, maar op hoofdlijnen, kan aansturen.

Het ideaalplaatje is een pragmaticus, “hands-on”, met voldoende achtergrond voor aansturen van de teams waaronder valt: Veiligheid, toezicht, handhaving; Ruimte; Beleid; Realisatie en beheer; gebouwenbeheer, grondzaken, grondzaken en vastgoed, beheer sportaccommodaties. Daarnaast lopen nog enkele majeure projecten waarin ook componenten zitten van sociaal/maatschappelijke aard (maar daar ligt niet de nadruk op).

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten