Gemeenteprojecten

Maatschappelijk Werker

Geplaatst 17 jun. 2020
Project ID: YIS00086
Plaats
Dordrecht
Duur
11 maanden, 4 weken
(1 jul. 2020 - 1 jul. 2021)
Uren/week
26 hrs/week
Tarief
0 - 51 €/hr

Veilig Thuis ZHZ zet zich in om kinderen en volwassenen in afhankelijkheidsrelaties te beschermen bij situaties waar de veiligheid op het spel staat, omdat iedereen recht heeft op een ‘veilig thuis’. Veiligheid is een voorwaarde opdat alle mensen van - 9 maanden tot 100+ jaar onbelemmerd kunnen functioneren en zich optimaal kunnen ontwikkelen en ontplooien.


Veilig Thuis ZHZ is met ingang van 1 januari 2018 ondergebracht binnen de Dienst Gezondheid & Jeugd. De Dienst Gezondheid & Jeugd ZHZ voert namens 17 gemeenten in de regio Zuid-Holland Zuid de wettelijke taken uit op het gebied van publieke gezondheid, maatschappelijke zorg/OGGZ, jeugdgezondheidszorg en leerplicht/voortijdig schoolverlaten. Je komt te werken in het cluster Veilig Thuis.


Wat ga je doen?

Jij als Veilig Thuis medewerker behandelt verschillende zaken, waarin het vermoeden is dat er sprake is van huiselijk geweld, kinder- of ouderenmishandeling in afhankelijkheidsrelaties. Je beoordeelt de aard en de ernst van het gemelde geweld. Dit wordt zorgvuldig binnen een multidisciplinaire setting gedaan.


Je onderzoekt in samenwerking met diverse betrokkenen en instanties uit de omgeving of dit het geval is en je bent verantwoordelijk voor het waarborgen van de veiligheid. Je zult binnen je werk als Veilig Thuis medewerker veel telefonisch, schriftelijk en waar nodig persoonlijk contact hebben met de betrokkenen en instanties. Door het afleggen van locatie- en huisbezoeken en de inzet van diverse gesprekstechnieken breng je de situatie in beeld. Vervolgens wordt er een advies uitgebracht inzake de hulpverlening.


Ook organiseer je en neem je deel aan , indien nodig, grote overleggen om de veiligheid te waarborgen. Je maakt veiligheidsafspraken, herstel- en een hulpverleningsplan met betrokkenen en instanties. Hierna draag je de plannen en de zorg over aan lokale instanties waarbij je monitort of er gewerkt wordt aan de overgedragen zorgen en de veiligheidsafspraken nagekomen worden. Indien de veiligheid niet gewaarborgd kan worden door instanties in het vrijwillig kader, draag je over aan instanties in het gedwongen kader.


Je hebt een ondersteunende, adviserende en coachende rol met betrekking tot de aanpak van verschillende aspecten van geweld in afhankelijkheidsrelaties. Je richt je daarbij op collega's, externe beroepskrachten en particulieren. 

 

Wat neem je mee?

·        Je hebt een relevante afgeronde HBO of WO opleiding;

·        Je hebt gedegen kennis op diverse terreinen zoals jeugdzorg, volwassenzorg, psychiatrie en verslaving;

·        Je hebt kennis van de systeemtheoretische benadering en Signs of Safety;

·        Je hebt ruime ervaring in gespreksvoering met ouders, kinderen en netwerkcontacten;

·        Je het minimaal 5 jaar relevante werkervaring;

·        Je bent in staat bondig, concreet en goed onderbouwd te rapporteren en adviseren;

·        Ervaring met Conclusion CVS systeem is een pré;

·        Ervaring in de aanpak van ouderenmishandeling, huiselijk geweld en/of kindermishandeling:

·        Een kandidaat met ervaring in de aanpak van ouderenmishandeling en/of huiselijk geweld (18+) heeft de voorkeur;

·        Bereidheid tot deelname aan de 7x24 uur bereikbaarheidsdienst is onderdeel van je functie;

·        Registratie bij de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) is een vereiste.


Profiel:

Je bent zelfstandig, stressbestendig en pro-actief met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je beschikt over overtuigingskracht, kan goed samenwerken en je houdt regie. Je weet dan ook op een integere en zorgvuldige manier mishandeling bespreekbaar te maken, waarbij je goed overweg kan met de weerstand.Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten