Gemeenteprojecten

Klantmanager Inkomen bij de gemeente Hoeksche Waard

Geplaatst 20 apr. 2020
Project ID: YIS00041
Plaats
Oud-Beijerland
Duur
6 maanden
(1 jun. 2020 - 1 dec. 2020)
Uren/week
24 hrs/week
Tarief
0 - 57 €/hr

Voor Gemeente Hoeksche Waard zoeken wij een ervaren Klantmanager Inkomen voor 24 uur per week gedurende 6 maanden. Deze functie is ontstaan doordat 3 van de vaste Klantmanagers Inkomen 1 dag per week worden vrijgespeeld voor de Wijkteams. Hierdoor ontstaat een ruimte van 24 uur per week (met eventuele ruimte om de uren uit te breiden indien de aanvragen toenemen). Deze vacature staat los van de Corona perikelen, TOZO e.d.


Functieomschrijving:

De klantmanager Inkomen beheert een caseload van uitkeringsgerechtigden. Op basis van 24 uur per week bevat de caseload ongeveer 65 tot 75 dossiers. De klantmanager Inkomen beoordeelt aanvragen van bijstandsuitkeringen, bijzondere bijstand e.d., neemt hierover besluiten en verwerkt mutaties. De klantmanager Inkomen voert intakegesprekken, klantgesprekken e.d. en schakelt met de kantmanagers Werk om de uitkeringsgerechtigden naar werk te bemiddelen. Daarnaast bouwt de klantmanager Inkomen indien nodig dossier op voor Handhaving (de daadwerkelijk uitvoering van de handhaving is belegd bij de Handhaver). Ook schakelt de klantmanager Inkomen veel met de wijkteams.


Kerntaken Klantmanager Inkomen:

1) Beoordelen en besluiten van aanvragen op gebied van P-wet, IOAW, Bijzondere Bijstand. 2) Handhaving.

3) Verzorgen van voorlichting (preventie).

4) Onderdeel van wijkteam.


Functie-eisen:

 Ervaren, allround kracht (4-5 jaar) --> je krijgt gelijk een eigen caseload en er is weinig tijd voor inwerken. Gelijk eigen caseload

 Ervaring met integraal werken in het Sociaal Domein

 Kennis van Suite Sociaal Domein (= de applicatie waarmee gewerkt wordt)

 Bij voorkeur in het bezit van eigen vervoer. De standplaats is Oud-Beijerland. Klantgesprekken vinden hier plaats, maar kan ook op de servicepunten. Daarnaast kan het voorkomen dat je moet reizen voor afspraken met team Werk, overleg met een van de wijkteams of een huisbezoek. Voorwaarden:

 1 juni starten (evt eerder/later wellicht mogelijk in overleg)

 24 uur per week (met optie om uren uit te breiden indien het aantal aanvragen toeneemt)

 Uiterlijk 09.00 uur starten ivm telefonisch spreekuur

 Werkdagen in overleg af te stemmen, maar de voorkeur gaat uit naar iemand die op vrijdag werkt ivm bezetting

 Gesprekken zullen plaatsvinden op vrijdag 8 mei tussen 10.00 – 12.00 uur (afhankelijk van de Corona ontwikkelingen waarschijnlijk via Skype)

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten